Pénzügyi integrációs rendezvényt tartottak El Salvadorban

spot_img

El Salvador az elmúlt héten pénzügyi integrációs rendezvényt tartott, amelyen 44 ország képviselői szereztek tapasztalatokat a BTC használatáról a Bitcoin Beach-en.

Május 15-én Nayib Bukele, El Salvador elnöke bejelentette, hogy 44 ország 32 központi bankárja és 12 pénzügyi hatósága találkozik egy olyan rendezvényen, amelynek témája a pénzügyi integráció és természetesen a bitcoin. A résztvevő országok mindegyike tagja a Szövetség a Pénzügyi Befogadásért (Alliance for Financial Inclusion, AFI) nevű szervezetnek.

A Galoy, a Bitcoin Beach pénztárcát fejlesztő szoftvercég blogbejegyzést is írt a rendezvényről, képekkel teletűzdelve.

Roman Martinez (Chimbera) és Nicolas Burtey, a Bitcoin Beach közösségi vezetői mesélnek a kezdeményezésről és bevezető előadást tartottak a bitcoinról, valamint a Lightning Networkről az eseményen. (forrás: galoy.io

A konferenciatermen kívül a Bitcoin Beach tárcacsapata mutatja meg a résztvevőknek, hogyan lehet letölteni és használni a Lightning tárcát. (forrás: galoy.io) 

A Lightning tárcák telepítése után néhány résztvevő úgy döntött, hogy ki is próbálja a bitcoinnal való fizetést. (forrás: galoy.io)

Május 19-én, a rendezvény utolsó napján a résztvevők elutaztak a Bitcoin Beachre, az El Salvador-i El Zonte-ba, hogy első kézből tapasztalhassák meg a bitcoinra épülő új pénzügyi rendszert.

A látogatás végén a résztvevők összeálltak egy emlék videóra és fotózásra, ahol hallhatóan, azt kiabálják, hogy “bitcoin“.

Az eseményen résztvevő egyik árus megjegyezte, hogy a bankárok “érdeklődve figyelték, hogyan használják a környéken a BTC-t“.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

Gyere és látogass el Bitcoin Citybe

/twitter, bitcoin magazine/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img