Gyere és látogass el Bitcoin Citybe

spot_img

Miután kedden El Salvador elnöke, Nayib Bukele bejelentette, hogy további 500 BTC-t vásároltak, bemutatta Bitcoin City makettjét.

Az első megjelent képek egy arany várost mutatnak be bitcoin embléma központi elemmel.

forrás

A Bitcoin City állítólag 0%-os jövedelem-, tőkenyereség-, ingatlan-, bér- és kommunális adót, valamint 0%-os szén-dioxid-kibocsátást fog biztosítani. Maga a város tervezett helyszíne La Unión, egy salvadori kisváros közelében lesz.

Bukele egy másik képsorozatot is közzétett, amely négy, a városban szétszórtan elhelyezendő nevezetességet részletez. Bukele ezután megnyugtatta a jelen lévő sajtót, hogy Bitcoin City nem aranyszínű lesz. A színválasztás egyszerűen az építész tervezési döntése volt, de a várost körülölelő hatalmas mennyiségű fa és a tenger miatt nagyon sok zöldet és kéket fog tartalmazni.

forrás

Ezután egy képet tettek közzé egy kilátóval, amely El Salvador számára a bitcoin bányászat működtetésére használt vulkán tetején épülne. A gyűrű alakú kilátóba lépcsőn lehetne feljutni. Végül Bukele a város éjszakai látképét mutatta be.

forrás

Januárban 20 darab törvényjavaslatot küldtek El Salvador kongresszusának, amelyek “jogbiztonságot” nyújtanak a város finanszírozására szánt nemzetállami bitcoin kötvénykibocsátáshoz. A kötvényt eredetileg tavaly novemberben jelentették be azzal a szándékkal, hogy 1 milliárd dollárt gyűjtsenek össze. Az így megszerzett összeg feléből további bitcoint vásárolnának, míg a másik feléből Bitcoin City infrastruktúráját kívánják kiépíteni.

A bitcoin kötvény 6,5%-os hozamot fog fizetni és lehetővé teszi a befektetők számára a gyorsított állampolgárság megszerzését is.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

El Salvador továbbra is bitcoint vásárol

/bitcoin magazine/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img