El Salvador továbbra is bitcoint vásárol

spot_img

El Salvador elnöke a Twitteren erősítette meg, hogy a közép-amerikai ország további 500 bitcoint vásárolt 30 744 dolláros átlagáron.

A most vásárolt 500 darab bitcoin több mint 15 millió amerikai dollárt ér. Az ország korábbi BTC beruházásai viszont komoly mínuszban vannak.

Kedden, londoni idő szerint reggel 8 órakor, amikor a BTC árfolyama 32 000 dolláron állt, Bukele egy újabb tweetet tett közzé, amelyben megjegyezte:

“Most azonnal eladhatnám ezeket az érméket és 11 óra alatt majdnem egymillió dollárt kereshetnénk ezzel a tranzakcióval, de persze nem teszem.”

El Salvador veszteségei

Nehéz pontosan meghatározni, hogy mennyi bitcoin van El Salvador tulajdonában és azt is, hogy pontosan milyen áron történtek a vásárlások.

A Bloomberg által nyomon követett adatok azonban arra utalnak, hogy a közép-amerikai ország eddig összesen 2301 BTC-t vásárolt.

Még 2022 januárjában 410 BTC-t vásároltak. A jelenlegi árakon számolva ez a befektetés 1,8 millió dollárt zuhant.

A 2021 decemberében vásárolt 171 BTC-n 2,8 millió dollárt veszítettek eddig, míg a 2021 novemberében darabonként 54 108 dollárért vásárolt 100 BTC összesen 2,2 millió dollárt esett.

Tavaly szeptemberben, amikor El Salvador törvényes fizetőeszközzé tette a bitcoint, az akkor megszerzett BTC mennyiség szintén erősen mínuszban van. Ez nem meglepő, hiszen a BTC akkoriban több mint 50 000 dollárt ért.

A 2018-as medvepiac során a bitcoin összességében 80%-ot esett az akkori csúcshoz képest. Ha ez a minta megismétlődne akkor a világ legnagyobb kriptopénze az elkövetkező hónapokban akár a 14 000 dolláros mélypontot is elérheti.

Bár a múltbeli események nem jelentenek garanciát a jövőre nézve, a jelenlegi gazdasági környezet azt sugallja, hogy a 30 000 dollár nem biztos, hogy a BTC számára a mélypontot jelenti.

Hogy mit gondolnak kereskedőink és hogyan vélekedik a Kripto Akadémia közössége, ami a BTC jövőjét illeti, gyere és látogass el discord szerverünkre.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

A bitcoin nyereség egy részéből iskolákat épít El Salvador

/coinmarketcap, bloomberg, business insider/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img