Salvador további 420 bitcoint vett

spot_img

Ahogy arról korábban több ízben is beszámoltunk, egy itthon kevéssé ismert latin-amerikai, pontosabban közép-amerikai ország, Salvador lelkes bitcoin rajongó, legalábbis az elnökük sokat tesz azért, hogy közelebb hozzá országát a kriptopénzhez. A lakosság véleménye már ennél jóval árnyaltabb, az viszont biztos, hogy eddig jó 500 BTC-t vett Salvador, ráadásul geotermikus, pontosabban egy vulkán tetejére épített bányával is igyekeznek minél többet felhalmozni a vezető kriptopénzből. Most további 420 bitcoint vettek.

Mindemellett még némi profitot is kivettek a korábbi bitcoin befektetéseikből egy befektetési alapon keresztül, úgy tűnik egyre inkább profi kereskedőként lép fel a salvadori állam, a világon egészen egyedülálló módon. A palesztin származású elnök, Nayib Bukele egy tweetben jelentette be az újabb bitcoin vásárlást, a “we bought the dip”, vagyis megvettük a dip-et, pontosabban a korrekciót felkiáltással:

Bukele elnök azt is hozzátette, hogy “sokat kellett várni, de megérte”, utalván ezzel arra, hogy több hónapba telt, mire az első vásárlásuk után jelentős emelkedést produkált volna a bitcoin. De lássuk, mit tudunk eddig Salvador és a bitcoin viszonyáról:

  • Szeptember hetedike óta hivatalos fizetőeszköz a bitcoin.
  • Minden lakos kapott 30 dollárnyi bitcoint.
  • Chivo néven saját kriptopénztárcát is indítottak.
  • Szintén Chivo márkajelzéssel több száz kripto-ATM-et telepítettek.
  • Számos tüntetés szerveződött a bitcoin bevezetése ellen.
  • A világ első vulkáni energiával működő bitcoin bányáját nyitott meg nemrég.

Sokak szerint hasonló megfontolásból vezette be Salvador a bitcoint, mint hivatalos fizetőeszközt, mint évekkel ezelőtt az ameriaki dollárt. Azt remélték, hogy az amerikai turistákat és befektetőket majd tömegével vonzza a lehetőség, miszerint nem kell fiat-fiat váltásokkal bajlódniuk, egyszerűen felhasználhatják a már amúgy is a tárcájukban lévő pénzt.

Ez nem következett be, az azonban nem kizárt, hogy a bitcoinnal jól járnak, lehet, hogy latin-amerika kriptopénz központjává válhatnak a következő évek során. Ha most szeretnél bitcoint, vagy más kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img