Adobe Photoshop támogatja az NFT készítést, ellenőrzést és disztribúciót

spot_img

Az Adobe technológiai oldalról ugrik bele az NFT ökoszisztémába, az új Photoshop update-be NFT ellenőrző funkciót építenek.

Az Adobe Inc., amerikai szoftvercég, amely olyan platformjairól ismert, mint a méltán híres Photoshop, Illustrator, After Effects és társaik fejest ugrott az non-fungible token (NFT) univerzumába. Scott Belsky, az Adobe termékigazgatója egy interjújában elmondta, hogy „az NFT-k a következő szintre emelik a kreativitást”.

Az új Adobe Photoshop eszköz segíti alkotókat NFT-k „mintelésében, előkészítésben, valamint a disztribúciós lehetőségekben”
Az Adobe elindított egy Photoshopba illeszkedő eszközt, amellyel az alkotók elkészíthetik tartalmaikat NFT formában. Ezzel tulajdonképpen az NFT-k további mainstream felhasználókat szereznek maguknak, hiszen a tartalomkészítők már a forrásból NFT formátumban tudják előkészíteni alkotásaikat.

Az új Adobe Photoshop eszköz lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy meghatározott hitelesítési adatokat adjanak hozzá alkotásaikhoz, így a népszerű piacok, például az Opensea tudja majd olvasni a meta adatokat. Belsky az interjú során azt is elmondta, hogy az NFT-ágazattal kapcsolatban az Adobe meglehetősen “bullish”, azaz növekedést várnak.

Belsky nyilvánosságra hozta, hogy az „NFT készítés” opció „a hónap végén” már elérhető lesz.
Azonban akik a Photoshop legújabb kiadásával már rendelkeznek, ott már hozzá is lehet adni az NFT hitelesítési adatokat.

„Bárki képes lesz bármelyik művét NFT-ként hitelesíteni, sőt néhány népszerű mintelési platformhoz és blokklánchoz is csatlakozni, hogy a disztribúció is meg legyen oldva” – mondta az Adobe vezetője.

Arról is nyilatkozott Belsky, hogy nem lesznek változások a Photoshop formátumában az NFT-k hatására. Az NFT-re mutató linkek IPFS (Inter-Planetary File System) alapú rendszerre mutatnak, amely decentralizáltan tárolja a hozzáférési adatokat.

Majd hozzátette:

“A decentralizáció és open source nagyszerű, mert nem akarjuk, hogy ez az Adobe tulajdona vagy valamelyik formátumunk kizárólagos része legyen egy NFT, hiszen ez az egész technológiának a céljaival szembe menne.”

A hír, hogy az Adobe NFT eszközt adott a Photoshop platformhoz, szorosan követi a Deviantart és az Opensea együttműködését. A világ legnagyobb online művészeti galériája és az Opensea által kifejlesztett technológia az NFT esetleges jogsértéseinek felderítésére használatos. „Kibővítettük rendszerünk hatókörét, hogy azonosítsuk az interneten keresztül benyújtott, nem helyettesíthető token (NFT) közel egyezéseit” – áll a Deviantart július 1-i közleményében

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img