A kriptovaluták semmit sem érnek

spot_img

Christine Lagarde, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke egy vasárnap sugárzott holland televíziós műsorban azt mondta, hogy a kriptovalutáksemmit sem érnek“, és nagyobb szabályozást követelt az általa “erősen spekulatív eszközöknek” tartott kriptopénzekkel szemben.

Mindig azt mondtam, hogy a kriptoeszközök erősen spekulatív, nagyon kockázatos eszközök. Az én nagyon szerény értékelésem az, hogy a kriptovaluták semmit sem érnek. A semmire épülnek, nincsenek mögöttes eszközök, amelyek a biztonság horgonyaként szolgálnának” – mondta Lagarde. 

A francia közgazdász különbséget tett a kriptovaluták és a tervezett digitális európrojekt – amely négy éven belül indulhat – között, mondván, hogy az utóbbi értékét maga az EKB fogja biztosítani. 

“A nap, amikor a központi bank digitális valutája megjelenik, garantálni fogom, hogy az EKB mögötte fog állni.”

A digitális euró megvalósíthatóságát illetően a régión belüli központi banki digitális valutával foglalkozó EU-s bizottság továbbra is várja az ágazati szakértők észrevételeit a témában. A digitális euró témájával kapcsolatos nyilatkozatok benyújtásának határideje június 14. 

Lagarde a műsorban kitért a kamatlábakra is, mondván, hogy az EKB júliusban 25 bázispontos emelést tervez, lekicsinyítve a más európai központi bankok által lebegtetett radikálisabb, 50 bázispontos emelést.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

Folytatódik a digitális euró fejlesztése

/forkast news, ethereumworldnews, finbold, reuters, euobserver/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img