Digitális euróval foglalkozó tanácsadói csoportot hoz létre az Európai Központi Bank

spot_img

Az Európai Központi Bank (EBK) 30 tagot nevez ki a digitális euróval foglalkozó tanácsadói csoportba.

A tagok az eurorendszernek adnak majd tanácsot egy lehetséges digitális euró, központi banki digitális valuta (CBDC) megtervezésével és forgalmazásával kapcsolatban.

Az eurorendszer az euróövezet monetáris hatósága, amely az EKB-ból és az eurót használó tagállamok nemzeti központi bankjaiból áll.

Az EKB júliusban indította el digitális euró projektjét, amely jelenleg vizsgálati szakaszban áll. Az EBK akkor azt mondta, hogy egy piaci tanácsadói csoport fogja megvizsgálni a leendő felhasználók és forgalmazók véleményét a digitális euróról.

A jövő hónaptól kezdve az adótanácsadói csoport negyedéves üléseket fog tartani, és az ülések között írásbeli konzultációkat szerveznek. A csoportban olyan szervezetek vezető üzleti szakemberei vesznek részt, mint a BBVA, a Deutsche Bank AG, a Société Générale, a European Payments Council, a Stripe és az IKEA.

A csoportot többek között Antonio Macías Vecino, a BBVA fizetésekért felelős vezetője, Jochen Siegert, a Deutsche Bank ügyvezető igazgatója és az eszközplatformok globális vezetője, Yves Blavet, a Société Générale banki igazgatója és Sean Mullaney, a Stripe EMEA fizetési területekért felelős vezetője képviseli.

A vizsgálati szakasz 24 hónapig tart, és célja a digitális euró kialakításával és terjesztésével kapcsolatos legfontosabb kérdések tisztázása.

Az EKB még nem döntött arról, hogy kibocsát-e digitális eurót. A központi bank azt mondta, hogy ha igen, akkor a digitális euró a készpénzt egészítené ki, nem pedig helyettesítené.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/theblockcrypto/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img