Folytatódik a digitális euró fejlesztése

spot_img

Az Európai Központi Bank (EKB) olyan pénzügyi vállalatokat keres, amelyek részt vennének a digitális euró ügyféloldali pénzforgalmi szolgáltatások prototípusának kidolgozásában. Az EBK csütörtöki közleményében pénzforgalmi szolgáltatókat, bankokat és egyéb érintett vállalatokat kért fel erre a célra.

A projekt során legfeljebb öt front-end szolgáltatót választanak ki az általuk bemutatott felhasználási esetek alapján. A résztvevőknek nem szükséges tapasztalattal rendelkezniük a prototípusnak szánt szolgáltatással kapcsolatban, a “digitális” tapasztalatokat azonban figyelembe fogják venni a kiválasztási folyamat során.

A prototípus szolgáltatóktól elvárják, hogy a front-end alkalmazásokat a rendszer meglévő backendjének és interfészének specifikációival összhangban fejlesszék. Szabadon adhatnak visszajelzést a meglévő rendszerről, beleértve azt is, hogy az hogyan felelhet meg a műszaki követelményeknek.

A projektre 2022. május 20. a jelentkezési határidő. A projekt augusztusban kezdődik és várhatóan a jövő év első negyedévében zárul. A digitális euróval való kísérletezés vizsgálati szakasza 2023 októberében ér véget. Várhatóan az eurorendszer Kormányzótanácsának döntése is 2023 őszén fog megszületni, ahol egyben a digitális euró (CBDC) további fejlesztéséről is szó lesz.

Úgy néz ki, hamarosan eredményesen zárulnak a digitális euró felé tett, időnként ellentmondásosnak bizonyuló lépések és intézkedések. Fabio Panetta, az EKB igazgatótanácsának tagja nemrégiben annak a véleményének adott hangot, hogy a digitális euró kibocsátása “valószínűleg szükségszerűvé válik“.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

/cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img