Elindult a Fidelity letétkezelői szolgáltatása

spot_img

Utoljára január végén számoltunk be róla, hogy márciusban indulhat a Fidelity letétkezelői szolgáltatása, mellyel természetesen az intézményi nagybefektetőket (bankok, alapkezelők, családi alapok, nyugdíjalapok stb.) célozzák.

Korábban ezt írtuk a Fidelityről és a kriptopénzes nyitásuk okairól: “a Fidelity jelenleg 7200 milliárd dollárnyi vagyont felügyel és több mint 13 000 intézményi ügyféllel rendelkezik. Egy közelmúltbeli felmérésre hivatkozva, szerintük a pénzügyi intézmények vezetőinek 70%-a elkötelezett a kriptopénzek irányában. Ezért érzik szükségét, hogy létrehozzanak egy digitális eszközök kereskedésére specializálódott platformot, ami nemcsak lehetőséget teremt ügyfeleiknek a kriptopiacra történő belépésre, de segíti az ezzel kapcsolatos ismeretek minél szélesebb körű elterjedését is.”

A Fidelity Digital Assets twitteren jelentette be a hírt a menetrend szerinti indulásról:

A Fidelity Digital Assets a jövőben letétkezelői szolgáltatást nyújt, és lehetővé teszi nagybefektető partnereinek a kockázatmentes kriptopénz kereskedelmet. A világ legnagyobb kriptopénz brókere, az amerikai Coinbase is rendelkezik hasonló szolgáltatással, azonban a Fidelity egész más ligában játszik: Nagy múltja, reputációja és meglévő partnerkapcsolatai miatt sokkal nagyobb eséllyel fogják őket választani az intézmények. Letétkezelésre azért van szükségük, mert ezek a befektetési társaságok (törvényileg) nem vállalhatják a tárolással és kezeléssel járó kockázatot, azt ki kell szervezniük valakinek, aki rendelkezik a megfelelő engedélyekkel és szakértelemmel.

Sokak szerint a Fidelity-szintű kriptós szolgáltatások eddigi elérhetetlensége volt az intézmények belépésének egyik legnagyobb gátja a múltban. Az első körben csak néhány ügyféllel dolgoznak, és az közös tapasztalatok alapján finomítják a rendszert. A fő cél az, hogy a szerintük túlbonyolított kriptopénz kereskedelmet és befektetést egyszerűvé, átláthatóvá és biztonságossá tegyék a nagyok számára.

Kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához! Az XTB kereskedő platfom használatáról készített első videónkat itt találod, a kereskedési alapokat és tudnivalókat összefoglaló ingyenes e-bookjukat pedig itt érheted el.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img