Kaphatunk-e majd kamatot a stabil coinok birtoklásáért?

spot_img

A stabil coinok piacra dobása viszonylag kockázatmentes üzlet. A kibocsátók, a tokenek értékét biztosító pénzt egy bankszámlán helyezik el, majd begyűjtik az érte járó kamatokat. Az öt legnagyobb stabil coin értéke jelenleg 2.5 milliárd dollár körül mozog, az ezekért járó hozam pedig nagyjából évi 65 millió dollárt hozhat a konyhára.

A piac azonban egyre inkább telítődik és a szolgáltatások hasonlósága miatt nem könnyű kitűnni a tömegből. Ez azt jelenti, hogy előbb-utóbb arra kényszerülhetnek a kibocsátók, hogy saját hasznuk kárára, de visszaadjanak valamit a felhasználók részére, hogy ezzel csábítsák át őket a konkurenciától.

A Gemini nemrégiben korlátozott ideig, 99 centért bocsátotta áruba az 1 dollárt érő stabil coinját, tehát azonnali 1%-os profitot kínált a vásárlóknak. Innen már csak egy lépés lenne, hogy akárcsak a bankok, a stabil coin szolgáltatók is kamatot fizessenek a felhasználók részére, amire eddig valószínűleg csak a piac szereplőinek “úriemberek közötti megállapodása” miatt nem volt még példa. Már csak az a kérdés, melyikük lépi át először ezt a határt?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img