Független audit szerint rendben van a TrueUSD dollár fedezete

spot_img

Múlt hónapban számoltunk be róla, hogy a 2,2 milliárd dolláros kapitalizációval rendelkező Tether (USDT) megváltoztatta a honlapján a stabilcoin fedezetéről szóló részt, így mára egyértelműen tudható, hogy nem rendelkeznek a forgalomban lévő tether mennyiségnek megfelelő dollár fedezettel. Az eredeti értékajánlat szerint minden USDT közvetlenül váltható amerikai dollárra a kibocsátónál, azonban az állítás valódiságát illetően már legalább másfél éve zajlik a botrányoktól sem mentes találgatás.

A USDT már a Tether szerint sem 100%-ban dollárfedezetű

A TrueUSD kibocsátójának blogbejegyzése szerint a független Cohen & Company végezte a fedezet és kezelésének vizsgálatát, mely megerősítette, hogy a március végén a cég 200 millió dollár körüli összeget tárolt az akkor százezer dollárral alacsonyabb kapitalizációjú kriptopénz fedezetéül. Az új TrueUSD tokenek kibocsátását és az égetés folyamatát is rendben találták.

A bejegyzés célja nem a TrueUSD promóciója. Érdemes azonban a megszokott stabilcoin használatát átgondolni, mert ezzel a tőzsdén tárolás egyébként sem elhanyagolható kockázata némileg csökkenthető. A TrueUSD a legnépszerűbb kriptotőzsde, a Binance kínálatában már 23 páron érhető el, közvetlenül USDT-ből is váltható.

Hosszú távon a megoldást a Dai vagy a hozzá hasonló, közvetlen fedezet nélküli, okosszerződések által stabilan tartott kriptopénzek jelenthetik. A Dai stablecoin a cikk írásakor épp 4%-os mínuszban tanyázik az 1$-hoz képest. Ez a kereskedők számára ugyan remek lehetőséget nyújt (hiszen szinte biztos, hogy hamarosan újra 1$-ra ér), de azok számára, akik tűpontos stabilitást várnak, valószínűleg ez az egyelőre rendszeresnek mondható, pár százalékos fel-le mozgás inkább nyugtalanító. A kapcsolódó Maker tokent a napokban listázta a Coinbase Pro, így hamarosan érkezik a világ legnagyobb brókerének kínálatába is.

Kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img