DAI stablecoin: Másfél millió ETH lekötve

spot_img

Ezzel az forgalomban lévő összes Ethereum közel másfél százaléka csücsül Dai okosszerződésekben. A Kripto Akadémián többször beszámoltunk már a Dai stablecoinról és kapcsolódó szabályozó tokenjéről, a Makerről. Rendszer lényege, hogy a piacon lévő, egyre szaporodó számú stabil kriptókkal ellentétben itt nincs biztos vagy bizonytalan dollár fedezet, a stabilizációt okosszerződések és automatikus Ethereum/Maker eladások végzik.

A rendszerről bőbebben korábbi bejegyzéseinkben olvashatsz:

15 millió USD kockázati tőke befektetés a Maker – Dai stablecoin projektbe

A Dai nagy előnye a vetélytásaival szemben, hogy nincs szükség banki kapcsolatra, nincs szükség engedélyekre, ráadásul az Ethereum lekötésésével a rendszerbe Dai hitelhez jutunk, amelyet saját belátásunk szerint, akár további ETH vásárlására, használhatunk fel. Ezt az új emelkedési ciklus indulásakor érdemes lesz majd felidézni.

A piacnak láthatóan tetszik az értékajánlat: Az mkr.tools adatai szerint fél év alatt hétszeresére, az utóbbi két hétben pedig közel 50%-kal nőtt a lekötött Ethereum mennyisége. A Dai kapitalizációja is stabilan növekszik, jelenleg a 69. legnagyobb, annak ellenére, hogy egyelőre főleg decentralizált tőzsdéken lehet hozzájutni, a legnépszerűbb és így legnagyobb forgalmú platformok, mint Binance, egyelőre nem listázták.

A Dai kezelésének egyik nagy előnye, hogy például az Oasis Direct használatával anonim módon, közel azonnal, minimális költséggel lehet oda-vissza váltani Metamask, Ledger vagy Trezor tárcánkból. A Dai a legutóbbi nagy esések során ismét bizonyított, szépen tartotta az 1 USD körüli árfolyamot.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img