A Binance engédelyekkel rendelkező USD stabilcoint bocsát ki

spot_img

Szűkszavú közleményben jelentette be tegnap a Binance tőzsde saját blogján, hogy a New York-i Pénzügyi Szolgáltatások Hivatala (NYDFS) engedélyével dollár stabilcoint bocsátanak ki BUSD néven, mellyel főleg az amerikai piacot célozzák. A token 1 BUSD = 1 USD arányban megvásárolható és beváltható a szolgáltatónál, és induláskor közvetlenül bitcoinból, BNB-ből és XRP-ből lehet majd váltani.

Az általunk is használt nemzetközi felületen egyelőre nem érhető el a BUSD, érzésem szerint kifejezetten az év végén érkező amerikai tőzsdéjükre szánják a terméket. A közleményben nem szerepel, de a kibocsátást és a tokenek letétkezelését a Paxos (Trust Company) végzi a Binance számára. Ők a kapitalizációs lista 33. helyén található, szintén engedélyekkel rendelkező PAX stabilcoin kibocsátói is. A Paxos a saját PAX, és a Binance BUSD stabilcoinja mellett a Huobi tőzsde HUSD token dollárfedezetét is tárolja, mostanra ők váltak a piacvezető stablecoin szolgáltatóvá.

A Facebook-féle Libra babérjaira törő Venus projekt részét képezi az bitcoinhoz és fiat pénzekhez kapcsolt stabil kriptopénzek kínálatának bővítése.

Felejtsük el a holdat? Hamarosan érkezik a Binance Venus

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img