“Gazdag Papa” Kiyosaki: A dollárnak befellegzett

spot_img

Akik érdeklődnek a pénzügyek iránt, biztos hallottak már Robert T. Kiyosaki-ról, a sikeres befektetőről és a Gazdag Papa, Szegény Papa című bestseller szerzőjéről.

A jelenleg is zajló ausztráliai előadás-turnéján nyilatkozott a dollárról. Véleménye szerint egy eddig nem látott válság közeleg, mindez pedig a teljesen fedezet nélküli dollár-nyomás okán fog bekövetkezni.

Mindig is arany rajongó voltam. A legutóbbi könyvem címe is Fake. Rengeteg hamis, vagyis fedezetlen pénz van. 1971-ben Nixon szüntette meg a dollár aranyfedezetét, onnantól a dollár is csak egy hamis pénzzé vált. Volt egy súlyos nagy összedőlés 2000-ben, amit csak a Dotcom-lufi néven emlegetünk. Aztán 2008-ban az ingatlanpiaci válság. És a következő lesz minden idők legnagyobbja.

Még áprilisban viszont beszélt a kriptókról is egy podcast-rádió felvételén. Úgy nevezi a kriptókat itt, mint “people’s money”, és a nemesfémek mellé teszi saját értékítéletében.

Úgy gondolom a dollárnak vége van, mert az arany, az ezüst és a kriptopénzek ki fogják iktatni. Tulajdonképpen a dollár egy scam, aminek éppen a végjátékát nézzük most is. Határozottan ezt állítom.

A délutáni cikkemben kibeszéljük részletesebben is az adott podcast-adást, érdekes gondolatok hangzanak még el a témával kapcsolatban.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img