Digipulse: megsemmisítik a tokeneket, mert csak spekulánsok vettek részt az ICO-ban

spot_img

Egy korábban még példa nélkül álló megoldásra szánta el magát a Digipulse. Bejelentették, hogy 2018 végéig megsemmisítik az általuk kibocsátott DGPT tokeneket.

A Digipulse egy olyan platform, aminek felhasználói haláluk esetén is hozzáférést biztosíthatnak hozzátartozóik számára a kriptopénz megtakarításaikhoz. A cég igazgatója szerint azonban az ICO-ban résztvevők közül gyakorlatilag senki sem fizetett elő a szolgáltatásukra.

“A július végi adatok szerint, a 320 előfizetőnk közül mindössze ketten vettek részt az ICO-ban. Ennyien voltak, akik rendeltetésszerűen használták fel a tokeneket.”

A cég a jövőben freemium modellre vált, vagyis míg az alapszolgáltatások mindenki számára elérhetőek lesznek, a kibővített funkciókhoz már csak a fizető ügyfeleik férhetnek hozzá. A Digipulse közben fiat pénzben is lehetővé tette az előfizetések megvásárlását, de év végéig még tokeneket is elfogadnak. Ezt követően viszont megsemmisítik a kibocsátott tokeneket.

Az igazgató szerint ők egy szolgáltatás felhasználását kedvezményesen lehetővé tevő tokent kívántak a piacra dobni és nem egy spekulációs eszközt. Sok befektető ugyanakkor átverve érzi magát. A fiat pénzes fizetés lehetővé tételekor a tokenek nagyon sokat veszítettek értékükből és szerintük ezzel kizárólag a cég járt jól.

Az igazgató a közleményében is megemlíti, hogy a jövőben a token alapú helyett, hagyományos üzleti modell alapján kívánnak tovább működni, így a DGPT használata feleslegessé vált. A tokenek egykor 12 dollárnál is többet értek, jelenleg 25 centért lehet megvásárolni őket.

Szerintetek elképzelhető, hogy a jövőben más cégek is egy ICO során gyűjtsenek pénzt az indulásra, majd egyszercsak hagyományos modellre váltva fordítsanak hátat a befektetőiknek?

Digipulse blog

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img