Úgy néz ki, hogy soha nem lesz már Telegram ICO

spot_img

A múlt héten írtunk róla, hogy a New York-i bíróságon ítélet született a Telegram ICO-ával kapcsolatban. A bíróság megtiltotta a tokenek árusítását, mivel a cég megszegte az értékpapírok kibocsátásával kapcsolatos szabályozásokat.

Akkor a Telegram azt kérte a bíróságtól, hogy a SEC, az amerikai tőzsdefelügyelet – aki beadta a keresetet, szögezze le, hogy a tiltás csak az amerikai ügyfeleket érinti-e vagy sem. A Telegram megígérte, hogy megtesznek mindent azért, hogy az eddigi és a jövőbeli tokenek ne jussanak amerikai befektetők kezébe.

A bíróság a héten elutasította a Telegram kérelmét és kimondta, hogy az sem amerikai, sem más befeketőknek nem árusíthat GRAM tokeneket. Az ítélet szerint az első körös befeketetőkkel aláírt szerződést nem tudnák törvényesen módosítani úgy, hogy ez a kitétel beleférjen. Továbbá – és ez a fontosabb, a Telegram technikailag sem tudná garantálni, hogy ne jussanak a GRAM tokenek amerikai befektetők kezébe.

A Telegram két évvel ezelőtt lebonyolított elő-ICO fázisában arról szerződött a befektetőivel, hogy ha 2020 április 30-ig nem tudná kibocsátani a tokeneket, akkor azok visszakérhetik a pénzüket. Három nap telt el azóta, egyelőre a Telegram nem nyilatkozott arról, hogy megindult-e már a visszatérítés folyamata.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img