Elutasította a bíróság a SEC kérését – új fejlemények a Telegram ügyben

Megosztom

Két új fejlemény is történt a Telegram és a SEC csatájában a héten.

Még a múlt héten az amerikai tőzsdefelügyelet a bíróságtól kérte, hogy a Telegram bocsássa rendelkezésükre az összes banki adatát, hogy fényt derítsenenek arra, hogy pontosan mire költötte a cég a befektetők pénzét.

Tegnap kiderült, hogy a New Yorki bíróság nem hagyta helyben a SEC kérését, ezért a Telegramnak nem kell bemutatnia az összes banki iratát. A SEC-nek fellebbezésre nincs lehetősége.

Korlátozott számú banki adatot viszont kénytelenek lesznek beszolgáltatni a Telegramosok – erre ugyanis kötelezte őket a bíróság. Az adatokat viszont úgy kell bemutatni, hogy azok az idegen állampolgárok adatvédelmi jogait ne sértsék. A bíróság azt kérte a Telegram-tól, hogy január 9-ig készítsen egy tervet, amiben levezetik, hogy milyen ütemben tudják átadni az adatokat.

Arről pedig ma értesültünk – ez a második fejlemény az ügyben, hogy a Telegram nem tudta teljesíteni ezt a határidőt és további 9-10 hetet kért a teljesítéshez.

A SEC tavaly októberben perelte be a Telegramot illegális értékpapír értékesítése miatt. Akkor a Telegram 1,7 milliárd dollárt gyűjtött be. A Telegram emiatt kénytelen volt leállítani a tavalyi ICO-ját, amiben a Gram tokeneket bocsátották volna a nagyközönség és kisbefektetők elé. A SEC közbelépése azt is lehetetlenné tette, hogy határidőre elinduljon a Telegram Open Network – vagyis a mainnet. Ennek indulását egyelőre április 30-ára tették.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel