Binance OTC: ha nagy tételben kereskednél

spot_img

A Binance elindította új szolgáltatását, amivel kifejezetten a nagy tételekben utazó felhasználóiknak szeretnének kedvezni. Az OTC, vagy magyarul tőzsdén kívüli ügyletekben csak minimum 10 000 dolláros vételi, vagy eladási ajánlattal lehet részt venni.

A rendszer működése roppant egyszerű. A Binance aloldalán csupán azt kell megadnunk, hogy mennyi kriptopénzt szeretnénk vásárolni vagy eladni, a Binance pedig ad nekünk erre egy néhány másodpercig élő ajánlatot. Ha ezt elfogadjuk, akkor a tőzsde algoritmusa garantálja, hogy ezen a rögzített árfolyamon hajtja végre az ügyletet.

Erre a megbízási formára azért lehet szükség, mert az, aki nagyobb összegben üzletelne, könnyen szembesülhet azzal, hogy az adott pillanatban egyszerűen nincs számára elegendő ajánlat az Order Book-ban, tehát nem tudja az aktuális árfolyamon végrehajtani a trade-jét.

Sokszor emiatt tapasztalhatjuk meg azokat a hirtelen kilengéseket is, amelyek egy pillanatra akár nulláig is lenyomhatják egy-egy coin árfolyamát. Valaki túladna a kriptóin, de nincs aki megvegye őket, ezért csak az egyre kevesebbet és kevesebbet ajánlóknak tudja értékesíteni azokat, ami jelentős veszteséget okozhat a számára.

A Binance OTC deskje átveszi és automatizálja ezeknek a nagy tételeknek a kezelését és garantálja, hogy azokat egy fix árfolyamon fogja teljesíteni.

A szolgáltatás 25 kriptopénzt támogat és használatáért nem vonnak le semmilyen jutalékot, azonban a vásárlásnál a tőzsde kicsivel az aktuális árfolyam fölé, eladáskor pedig az alá lövik be az ajánlatait (spread). A magasabb kereskedési  összegek miatt, az OTC ügyletek végrehajtásához feltétel a KYC azonosított számla megléte.

A magyarországi szolgáltatók közül, a MrCoin kínál OTC desk szolgáltatást, amiről nemrégiben Debreczeni Barnabás mesélt nekünk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img