Ne legyen több bull run!

spot_img

Szinte mindenki a bull run-ra vár, kevesen tudják azonban, hogy ez pontosan mivel is jár. Döbbenetes, embertelen következményei vannak, köztük sok olyasmi, amire nem is gondoltunk. A helyzet tarthatatlan, lássuk számokban, hogy miről van szó:

  • 11 szexuális zaklatás,
  • 4 nemi erőszak,
  • nemi erőszak kísérlete gyerekekkel, nőkkel, férfiakkal szemben,
  • 54 bika kínzása és halála.

Ez a spanyolországi, egy hetes San Fermín bikafuttatás eredménye. Ha szeretnél kiállni az erőszak ellen, a linken lévő petíció aláírásával megteheted. Az alábbi videó csak erős idegzetűeknek.

Az esemény izgalmasnak hat, azonban az idei fesztiválon is többen kórházba kerültek, a fenti számok pedig jól szemléltetik, az esemény során az elmúlt években súlyos visszaélések történtek nőkkel, gyerekekkel szemben egyaránt. Arról nem is beszélve, hogy az állatoknak óriási stresszel jár a futtatás, az arénába érkezve pedig lassú, fájdalmas halál vár rájuk.

Azoknak pedig, akik a kriptopénzek piacán várnak bull run-ra, a piaci ciklusok és a szakértői várakozások alapján azt kell mondanunk, hogy jó eséllyel idén is lesz bull run. Hogy pontosan mikor, azt nagyon nehéz megmondani, elképzelhető, hogy a tavalyi évhez hasonlóan novembertől indul meg egy komoly növekedés a piacon.

Lássunk 5 érvet, ami egy idei Bitcoin bull-run mellett szól, ez természetesen húzza majd magával az egész piacot, ahogy mindig.

1. 10 000 USD: a pszichológiai határvonal

Tavaly novemberben érte el története során először a 10 000 USD árat a BTC, az idei év komoly visszaesést hozott, azonban voltak pillanatok, amikor úgy tűnt, hogy ismét elérjük a szinte mágikus értéket. Ha ez megtörténik idén, stabilan, legalább néhány napig sikerül tartani az álomhatárt, az jó eséllyel nagyszámú új befektetőt csábít a piacra.

A tízezer dollárt viszonylag könnyen elérheti a leghíresebb kriptopénz, azonban minden emelkedést hirtelen korrekció követ, így előreláthatólag nem fogja sokáig tartani az értéket. Hacsak meg nem jelennek hirtelen az új belépők, akik huzamosabb időn keresztül képesek az álomhatáron túl tartani az árfolyamot.

2. Historikus trendek

Az előző ponttal szoros összefüggésben, tavaly azt láttuk, hogy a 10 000 dolláros érték óriási rohamot eredményezett. Tavaly november 29-én érte el a BTC először a korábban elképzelhetetlen értéket, majd egy nap alatt visszaesett 9 000-ig, innen indult meg a roham, alig egy hét alatt 17 000-ig repült az árfolyam.

3. Intézményesített befektetők megjelenése

Sokat hallhattunk az elmúlt hetekben a különböző ETF-ek bevezetéséről, eddig nem teljesültek a várakozások. Ezzel párhuzamosan azonban a G20-ak és az egyes országok előreláthatólag kedvező szabályozási kísérletei még az idén révbe érhetnek, ha ez megtörténik, akkor minden bizonnyal számos nagy múltú, komoly tőke felett diszponáló befektető társaság dönthet úgy, hogy belép a kriptopénzek piacára.

Valószínűleg azonban számukra is elvárás lesz a 10 000 dolláros határ ismételt átlépése ahhoz, hogy cselekedjenek.

4. Lightning network

Az egyik legnagyobb kihívás, amivel a Bitcoin blokklánc ma szembenéz a tranzakciós volumen növelése. Szinte mindenki, aki kriptopénzekkel foglalkozik tapasztalta az elmúlt 10 hónap során, hogy akár több órát, esetenként fél-egy napot is várnunk kell egy BTC tranzakció megérkezésére.

A Lightning network bevezetésével ez megváltozhat, sőt, sok tradicionális és blokklánc alapú rendszert is maga mögött hagyhat a Bitcoin. Ez jótékony hatással lehet a terjedésre, minél több a felhasználó, annál nagyobb a bizalom, minél nagyobb a bizalom, annál szívesebben lép be friss tőke.

5. A média hatalma

A 2018 során látott – korábbiakhoz képest – szerény, de mégis érzékelhető emelkedések a média figyelme nélkül történtek, a befektetői bizalom hajtotta az árfolyamot. Ha elérjük a 10 000 dolláros értéket, annak önmagában komoly hírértéke lesz a mainstream média számára, a híradások új befektetőket hozhatnak, a nekik köszönhető további emelkedés újabb médiafigyelmet, az pedig ismét új befektetőket és így tovább.

A spanyolországi bikafuttatás kegyetlen, ráadásul a legrosszabbat hozza elő az emberekből a több napos esemény. Aláírásoddal segíthetsz abban, hogy a kormányzat véget vessen a barbár szokásnak.

 

A kriptopénzek kapcsán viszont sok okunk van az optimizmusra.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img