A Blockchain.com beszólt a Coinbase-nek

spot_img

Ismeritek a Blockchain.com-ot? Ritkán esik róla szó mostanság, pedig igen régi és tekintélyes szereplői a kripto-világnak, jómagam is az ő wallet szolgáltatásukat használom, mert olcsó, villámgyors és tökéletesen átlátható.

Érdemes tudni, hogy a Blockchain.com úgy jött létre, hogy Ben Reeves, a Coinbase egyik alapítótagja 2012-ben elhagyta a vállalatot, mivel nem értett egyet a pénztárca működésének koncepciójával. Gyors, olcsó, letisztult rendszert szeretett volna, ami elősegíti a kriptók pénzként való felhasználását, a Coinbase fejlődési vonalát pedig úgy látta, hogy az csak felerősíti az amúgy is spekulatív tendenciákat az iparon belül.

Egy a Coinbase vezérigazgatójával készült interjúban a Bloomberg azt az adatot hozta le, hogy a Coinbase jelenleg is napi 50.000 új felhasználóval bővül. Később kénytelenek voltak nyilvánosan korrigálni, miszerint ez egy tavaly év-végi adat. Ezt a lehetőséget használta ki Peter Smith, a Blockchain.com jelenlegi CEO-ja, és rögtön retweetelte a korrekciót, az alábbi éles megjegyzéssel együtt:

https://twitter.com/OneMorePeter/status/1029738550483406850?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1029738550483406850&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ccn.com%2Fbitcoin-wallet-blockchain-says-its-adding-50k-users-per-day%2F

Pontosítás: Valójában a Blockchain bővül napi 50 000 felhasználóval, ráadásul most, a piac zuhanása közben. Örömteli látni, hogy az új érkezők valójában *használni* is szeretnék a kriptót.

Míg a Coinbase szimbiózisban tudott létezni az idő közben hatalmasra nőtt kripto tőzsdékkel, addig a blockchain.com-mal való konfrontáció elkerülhetetlen lesz. Ezzel azonban mi, felhasználók csak jól járhatunk, hiszen a verseny minőséget, hatékonyságot és költség csökkenést eredményez.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img