Aspeni hotel tokenjeinek piacra dobására készül az Indiegogo

spot_img

Egy üdítően pozitívnak tűnő hírrel készültünk szombat reggelre: Az Indiegogo közösségi finanszírozó oldal a coloradói Aspen egyik patinás szállodájának ingatlantokenjeit készül piacra dobni. A St. Regis Aspen Resort, a világon elsőként tokenizálná tulajdonjogát, azaz a tervek szerint bárki részesedést vásárolhatna a hotelből.

Mind az Indiegogo, mind a hotel mostani tulajdonosai a jövőt látják a kriptopénzekben és a tokenizációban. A platform már 2017 decemberében tervezte ICO-k lebonyolítását a saját felületükön, de aztán az amerikai Értékpapír-és Tőzsdefelügyelet (SEC) ICO szabályozási törekvései miatt inkább jegelték egy ideig a projektet.

Vennél részesedést egy híres New York-i hotelben?

A St. Regis Aspen Resort tokenjei értékpapírok lesznek, de szavazati joggal nem látják el a vásárlókat, a befektetőknek így a hotel működtetésébe, fejlesztésébe nem lesz beleszólása. A luxushotel idén februárban tervezett egy befektetési alapoknak szóló nyilvános részvénykibocsátást, amitől végül elálltak. Eredetileg 33,5 millió dollárt terveztek így bevonni, úgyhogy sejtésünk szerint a tokenek értékesítéséből is legalább ennyit várnak majd. Arról nem szól a fáma, hogy St. Regis Aspen Resort hány százaléka kerülhet a befektetők kezébe, azonban az talán jó hír, hogy az Aspen Coin nincsen regisztrálva a SEC-nél, így ha nem kaszálják el a kibocsátást, talán kisbefektetőként is esély nyílik pár ezer forintnyi luxus birtoklására.

Az ERC20 (Ethereum) szabványú Aspen Coin (lánykori nevén Aspen Digital Token) birtoklása az Aspen Digitalban, egy direkt ezt az egy hotelt birtokló ingatlan befektetési alapban fog részesedést jelenteni.

Ha jól sikerül az Indiegogo együttműködés, szingapúri, Hong Kong-i, thaiföldi és amerikai ingatlanok következhetnek. Rendkívül izgalmasnak tartjuk az ingatlan tokenizációt, hiszen így az őrült tempóban növekvő ingatlanárak mellett is esélye van a kisbefektetőnek beszállnia egy kis passzív jövedelemért. Mert habár erről nem volt az általunk olvasott cikkekben szó, de a hotel profitja remélhetőleg okos szerződés segítségével szétosztásra kerül a tulajdonosok között. Az ingatlankezelő azt is kifejtette, hogy az ingatlanpiaci likviditáson szeretnének javítani, ami valószínűleg azt jelenti, hogy reményeik szerint ezzel a húzással méginkább az egekbe szöknek az ingatlanárak.

Érdekes lesz majd látni az EmpireStateBuilding/BTC chartot.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img