Te ott leszel Észak-Korea blokklánc konferenciáján?

spot_img

A Szabad Ázsia Rádió információi szerint Észak-Korea október elsejére tűzte ki egy kétnapos, az ország fővárosában, Phenjanban megrendezésre kerülő blokklánc konferencia időpontját.

A beszámoló szerint a konferencia különböző, szerte a világból érkező szakértőket szeretne összehozni a világ legelzártabb országába. A konferencia utolsó napján a résztvevők az állami intézmények megbízottjaival is folytatnak majd megbeszéléseket. Sajnos ennél több részlet nem került nyilvánosságra, sem a rendezvényről, sem a résztvevőkről és arról sem, hogy a robosztus észak-koreai államgépezet miért érdeklődik a blokklánc technológia iránt.

A rádióban megszólaltatott biztonsági szakértő szerint Észak-Korea egy, az előremutató technológiákat pártoló állam képében szeretne tetszelegni.

A Kim Dzsongun totális ellenőrzése alatt működő államot nem érdemes lebecsülni, nevét nem először hozták össze a blokklánccal. Az általános nyugati meggyőződés szerint Phenjan tudatosan törekszik a külföldi pénzintézetek feltörésére és lerablására. Bár vannak ellene szóló érvek, sokan észak-koreainak tartják a hírhedt Lazarus csoportot is, ami a WannaCry nevű zsarolóvírust is kifejlesztette.

Legutóbb a Kaspersky Lab tárta fel, hogy a Lazarus csoporthoz köthető Fallchill nevű malware hogyan szedett áldozatokat a kriptopiacon egy szokványosnak tűnő kereskedő szoftver frissítésébe csomagolt a malware segítségével.

Ezen felül a dél-koreai hírszerző szervek rendszeresen megvádolják az országot, hogy Dél-Korea hagyományos és kriptotőzsdéi ellen is támadásokat hajtanak végre. Egy volt NSA-s amerikai kiberbiztonsági szakember szerint Észak-Korea a tavalyi évben 11.000 darab bitcoinhoz jutott hozzá, részben bányászat, de részben kibertámadások eredményeképpen.

(bitcoin.com)

Ha szeretnél kriptopénzt vásárolni, a Coinbase-t javasoljuk, megbízható és könnyen használható.

 

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img