Állandó támadás alatt a MyEtherWallet

spot_img

Az egyik legnépszerűbb tárcával, a MyEtherWallet-el kapcsolatos statisztikákat tett közzé a MEW biztonságáért felelős cég, a Segasec igazgatója. Ezek szerint az oldalt heti 30-40 kibertámadás éri, ami szerinte sokkal több mint amit sok nagynevű pénzintézet vagy világcég ellen intéznek.

Az ott tárolt hatalmas mennyiségű Ethereum és ERC20 token miatt miatt nem meglepő, hogy a hekkerek folyamatosan próbálkoznak. Ezért is döntöttek úgy a MEW-nél, hogy a korábban házon belül biztosított védelem helyett szakértőkhöz fordulnak. A döntésben szerepet játszhatott az az áprilisi támadás is, mely során 150 000 dollárnyi kriptopénzt loptak el.

MyEtherWallet Hack – Update: Az oldal ismét működik

A Segasec jelenleg 2746 olyan oldalt tart nyilván, amelyek potencionálisan veszélyeztetik a MEW felhasználóit. Ezek között például akadnak olyan, a fenti támadást megismételni próbáló domainek, amelyeket a közösségi médiában vagy Google hirdetéseken keresztül promotálnak a gyanútlan emberek részére.

A támadás ellenére MyEtherWallet-nél mindig is komolyan vették a biztonságot. Ennek részeként az oldalt először meglátogatók egy alapos gyorstalpalón esnek át, melyben a MEW működése mellett a saját biztonságuk védelmére vonatkozó tanácsokat is kapnak. (Privát böngészőablakban mindig bejön, érdemes végig görgetni ha anno csak simán kiikszeltük a felugró ablakot.)

A Segaseccel való együttműködést nem a hírértéke miatt osztottuk meg veletek, inkább egyfajta emlékeztetőnek szántuk, hogy mindig törekedjetek a maximális biztonságra és ha van rá lehetőségetek, kriptopénzeiteket offline “cold” walletben (pl.: Ledger) tároljátok.

MyEtherWallet

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img