Magyar csalók szedik rá a kriptopénzek után érdeklődőket

spot_img

Több magyar Facebook-csoportban is találkoztam a napokban egy oldallal, ami sajnos az elmondások alapján nem teljesen hatástalan, többen is jelezték itt-ott, hogy ismerőseik küldtek pénzt a csalóknak.

Az oldal a szokásos módszerrel operál: kitalált nevek, kitalált történetek és stock fotók. Irracionális számok és persze a sürgetés mindenhol, hogy “vásárolj most, vagy lemaradsz!” A fiktív “pénzügyi szakértő”, Riedl György mesél nekünk tapasztalatairól, és arról, hogy ő is alig hiszi el a lehetőséget, de mindössze párezer forint befektetéséből heteken belül milliomos lehet a kedves ügyfél.

Pontokba szedett listán látható (és ezért biztos igaz!), hogy egy nap alatt 148%-ot lehet “könnyen keresni”, egy hónap alatt pedig 5000%-ot. Na de mi ez az elképesztő lehetőség, amivel Gaál Ottó is 25,79 millió forintot keresett?

Hát ez bizony nem más, mint a TRON. Bizony, az általunk is jól ismert kriptopénz. Bár egészen érdekes dolgok olvashatóak róla, úgymint

  • “Magyarország területén a TRON megvásárlára közvetlenül a kibocsátó oldalán lehetséges.”
  • “A TRON ára jelenleg 13500 Ft és igen gyorsan emelkedik, így holnap akár a többszöröse is lehet.”
  • “Az elérhető egységek száma minden órával egyre kevesebb, szóval szállj be most a kezdő csomaggal, és tanuld meg, hogyan kezdhetsz pénzt keresni.”

Az, hogy valóban kapnánk-e TRON-t a piaci ár többszöröséért, ha megrendelnénk a “szolgáltatást”, nem próbáltuk ki, de mégha így is lenne, a hamis állítások, valamint a TRON hiteles és egyetlen terjesztőjeként való pózolás egyértelmű megtévesztés.

Az a legnagyobb probléma az ehhez hasonló trükkökkel, hogy a témában nem járatos embereket elrettenti és ellenszenvet kelt, a naivabb személyek pedig miután megégették magukat, egy életre előítélettel fognak tekinteni a témára. Próbáljuk meg mi magunk kiszűrni és felhívni a figyelmet a csalókra.

Hogyha valóban szeretnél TRX-et venni, inkább válaszd a Binance-t a Kripto Akadémia ajánlásával.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img