A bálnák és az elveszett privátkulcsok védik az árfolyamot

spot_img

Egy szeptember 17-én kiadott tanulmány szerint a jelenleg kibányászott bitcoinok 42%-a van olyan walletekben, amelyek több, mint 200 BTC-t tartalmaznak, és nulla mozgás történt rajtuk 2017 decembere óta.

Azaz a bálnák nagyrésze rendíthetetlenül tartja magát a HODL stratégiához, és talán ez idézheti elő az 5800-6000 dollár körüli kőkemény ellenállást, amit nem tört át a Bitcoin egyszer sem, mióta átlépte alulról egy évvel ezelőtt.

Eme 42 százaléknak pedig majdnem a harmada növelte és növeli is készleteit december óta.

A tanulmány, – mely publikus, a blokkláncon hozzáférhető adatokból dolgozott – továbbá azt is állítja, hogy az összes Bitcoin megközelítőleg 13%-a van napi szinten forgalomban, további 15% van tőzsdéken és végez lassabb, de folyamatos mozgást, és ami a legérdekesebb, számításaik szerint az összes bitcoin nem kevesebb, mint 30%-a veszett el, vált mozgathatatlanná.

A publicisztika konklúziója tehát az, hogy a hozzáférhető érmék csupán 28%-a mozog, és az elméleti maximum is mindössze 70%-a az összes érmének. Azaz a több millió elveszett BTC, és a több millió HODL tárca lényegében garantálja, hogy a kínálat alacsony maradjon, az árfolyam pedig ne tudjon összeborulni.

Ha igaz az okfejtés, akkor rettentően közel vagyunk az elméleti minimum árfolyamhoz. Ráadásul korábbi számítások, melyek a bányászati költségekből számoltak, szintén 5000 környéki elméleti miniumról beszéltek, tehát ha eddig vártál a vásárlással, reménykedve abban, hogy lesz egy tökéletes belépési pont, érdemes megfontolnod, hogy talán épp ez az a pont.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img