Ripple for Good: több mint 105 millió dolláros jótékonysági alap

spot_img

A jótékonyság ma már elvault fogalom, mostanában a “social impact” kifejezés divatos, különösen az innovatív, már befutott vagy a siker útján járó cégek körében. A Ripple bejelentése szerint ők sem maradnak le a társadalmi felelősségvállalásban, több mint 105 millió dollárt fordítanak már futó projektekre.

Elsősorban az oktatás ügyére fókuszálnak, együttműködésben a RippleWorks nevű szervezettel, mely már eddig is több mint 70 projektben vett részt 55 különböző országban, többek között az egészségügy és a már említett oktatás kapcsán.

Némiképp öncélú is lehet a Ripple jószándéka, nemrég például ötven millió dollárt adományoztak egyetemeknek, hogy blokklánc, kriptopénz és egyéb, kapcsolódó kurzusokat indítsanak. A kedvezményezettek között van a Princeton, az MIT, a Berkley, a Korea Univesity és további intézmények.

Chris Larson társalapító szerint véget kell vetni annak, hogy “önelégült” újítóként élik életük, a világ valós problémáira kell megoldást találniuk. A céljaik között szerepel az is, hogy kétmilliárd “underbanked” vagyis banki szolgáltatóval nem rendelkező embert emeljenek a modern világ vérkeringésébe.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img