Blokkláncra megy a Forbes a Civil partnerség keretében

spot_img

Pár napja jelentette be a neves gazdasági lap, hogy kísérletezni fog a tartalmak, azon belül pedig a cikkek blokkláncra bocsájtásával. Ezzel a Forbes lett az első nagyobb médiavállalat, aki ilyen – igen csak jelentős, módon szállt volna be a blokkláncba. Az egész a Civil nevű platformmal együttműködésben fog lezajlani.

A Civil egy újságíróknak szánt blokkláncon működő platform, újságíróktól. Egy csapatot alkotva küldetésüknek kiáltották ki, hogy otthont teremtsenek az etikus, a megbízható és hiteles újságírásnak, eltávolodjanak az óriáscégek befolyásától és új módon tegyék pénzzé munkájukat, minél több médiamunkást bevonva terveik megvalósításába.

A Forbes-szal kötött együttműködés az első nagy mérföldkő a Civil életpályáján. A tervek szerint a Forbes egy tesztidőszakban a Civil-en teszi közzé cikkeinek metaadatait. A metaadatok többek között a cikk íróját, forrásait, publikálás idejét és URL-jét tartalmazzák majd. A Civil decentralizált hálózatán a cikkek metaadatai örökre archiválódnak majd. A Forbes holnapján pedig a cikkek egy kis kitűzőt kapnak majd, ami a Civil-en való elhelyezést fogja jelölni, ami egyben azt is jelenti majd, hogy a cikk írója támogatója a Civil alkotmányának és az általa megfogalmazott értékeket.

Ha a 2019 első üzleti negyedévében sikeresnek ítélik a partnerséget a Forbes-nál, akkor megvan az esélye, hogy a jövőben az összes cikk metaadatát a Civil-en rögzítsék és a cikkeket is a blokkláncba írják a lapnál.

(Forbes)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img