Megvan a BAKKT indulásának időpontja

spot_img

A világ legnagyobb tőzsdéjének, a New York-i ICE-nak támogatásával induló Bitcoin kereskedő platform december 12-én nyitja meg kapuit a közönség előtt. Az ICE által kiadott tájékoztató szerint, a minimum kereskedhető mennyiség 1 Bitcoin lesz, melyet minden kereskedési nap végén (este 6 óra után) fizikai formában is eljuttatnak a vásárlók részére. A BAKKT igazgatójának korábban azt is megígérte, hogy az általuk forgalmazott bitcoinokat a szabad piacról fogják felvásárolni és nem élnek majd a rejtett utalásokat lehetővé tevő OTC megoldásokkal és nem vezetik be a piacot eltorzító tőkeáttételes kereskedést sem.

A hírek szerint jelenleg is több élvonalba tartozó nemzetközi pénzintézet egyeztet arról, hogy a BAKKT-on keresztül nyújthasson lehetőséget ügyfeleinek kriptopénz vásárlására. Emellett több olyan, nem kifejezetten pénzügyi szolgáltatásokra specializálódott cég is partneri megállapodást írt alá a tőzsdével, mint a Microsoft, vagy mint az amerika legnépszerűbb (23.4 millió felhasználó) mobilfizetésre alkalmas applikációját működtető Starbucks. Az indulást megerősítő irat a tegnap esti órák óta elérhető, az árfolyam eddig érdemben nem reagált a hírre.

Érdekesség, hogy tavaly is éppen ezidőtájt, december 10-én indult meg a Chicago-i CBOE tőzsdén a bitcoin határidős kereskedése, melynek rendszere akkor a túlterhelés következtében azonnal össze is omlott. A BAKKT és a CBOE szolgáltatása közötti alapvető különbséget az adja, hogy míg a CBOE esetén csak a bitcoin értékének megfelelő pénz cserél gazdát, addig a BAKKT valóban meg is vásárolja a coinokat, amik így kikerülnek a piaci körforgásból és ezáltal csökkentik a jövőben elérhető kínálatot.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img