Gyerekjátékká vált a bitcoin bányászat

spot_img

Az online közösségeknek az a szépsége, hogy ki-ki a maga képességei, lehetőségei mentén hozzátehet valamit mindannyiunk életéhez. Pontosan ezt tette nemrég egy Reddit user, azokra gondolt, akik szeretnének ugyan bitcoin-t bányászni, de valamilyen okból nincs rá lehetőségük.

Apropó közösségépítés! Elindult a MIKRON bemutatkozó oldala, a mikron.io, a MIKRON célja kifejezetten az, hogy segítse egy közösség épülését, fenntartását.

Akik szerették anno a Sim City-t és a különböző stratégiai játékokat, azoknak bizonyára örömet okoz majd a Bitcoin Mining Simulator is. Igen, egy szimulátorról van szó, valódi bányászatot természetesen nem végzünk, mégis átélhetjük a bányászok mindennapjait, több-kevesebb hitelességgel.

Rig-eket vehetünk, kutathatunk hatékonyabb megoldások után, a bányánk területét is bővíthetjük és így tovább, számos lehetőség áll rendelkezésünkre. A stratégiai játékok klasszikus logikáját követi az alkotás, adott némi kezdeti erőforrás, vannak kiadásaink és bevételeink, ha ügyesen gazdálkodunk, akkor folyamatosan gyarapíthatjuk a birodalmunkat bányánkat.

Nyolc század BTC-vel indulunk, ennyiből csupán egy laptopot vehetünk, mellyel 0,01 BTC-t érhetünk el percenként. Az áramszámlánkat ez még nem fogja gyarapítani, idővel viszont lehetőséget teremt arra, hogy egy komoly rig-hez is hozzájussunk. Három tized BTC ellenében kapunk egy 6 GPU-ból álló gépet, a valóságtól kissé elrugaszkodva ez már három tizednyit termel nekünk a legismertebb kriptopénzből percenként.

Innentől kezdve sorra vehetjük az újabb és újabb bányagépeket, hamarosan arra is lesz tőként, hogy kutassunk új bányászati technológiák után, természetesen ezek is meghozzák majd a kívánt eredményt. Ne várjunk GTA 5 szintű játékélményt, egyetlen ember fejlesztette az egészet, a zene kifejezetten kellemetlen, de szerencsére ki lehet kapcsolni.

Ennek ellenére le a kalappal az alkotó előtt, átgondolt és meg is valósított valamit, remek eszköz a gyerekeknek, hogy betekintést nyerjenek a bányászat világába, legalább némi tapasztalatot szerezzenek arról, hogy mis is jelent a gazdálkodás. A böngészőjáték itt érhető el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img