Bevezetik a bitcoin vásárlást a francia dohányboltokban

spot_img

2019. január 1-jétől több ezer francia dohányboltban vezetik be a kriptopénz vásárlás lehetőségét. Az engedélyt az országban működő pénzintézetek tranzakcióit felügyelő hatóság bocsátotta ki és az első körben máris 3-4000 árusítóhelyen szerelhetik majd fel az ehhez szükséges terminálokat.

A vásárlóknak 50, 100 és 250 Euró értékű kuponok megvételére lesz lehetőségük, melyeket egy francia kriptopénz bróker, a KeplerK weboldalán válthatnak majd be. A KeplerK kínálatában jelenleg a BTC, ETH, LTC, BCH, EOS, DASH, XRP és ADA található meg.

A francia dohányboltokat képviselő szervezet vezetője szerint ők sem hagyhatják figyelmen kívül a technológia fejlődését, haladniuk kell a korral és meg kell találniuk azokat az új szolgáltatásokat, melyekkel megtarthatják ügyfélkörüket. Szerinte a felügyeletük alá tartozó 25 000 bolt, mely a hét minden napján, a nap 13 órájában nyitva tart, az országban bárki számára lehetővé teszi majd a kriptopénzek vásárlását.

Bár maga a szolgáltatás nem tartozik majd a legolcsóbb vásárlási megoldások közé (a KeplerK honlapja szerint 7% jutalékot vonnak le a kuponok beváltásáért), mégis óriási előrelépést jelent a szélesebb körű elterjedés szempontjából.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img