Egyre kíváncsibb az internet népe: A Bitcoin halott?

spot_img

Minden piac, terület életében fontos indikáció, hogy mégis mennyien keresnek rá a kapcsolódó kulcsszavakra. Sőt, a Google kereséseknek akkora jelentősége van, hogy még járványok kitörését is előre lehet jelezni, hiszen minél többen keresnek rá bizonyos tünetekre, annál egyértelműbb: sokan fertőzöttek, ráadásul növekvő trendről van szó.

Az utóbbi hetekben megnőtt a BTC iránti érdeklődés, ennek nyomait láthatjuk a keresési trendekben is. A jó hír az, hogy még mindig többen akarnak venni, mint eladni, bár ez az árak esését figyelembe véve talán nem is olyan meglepő. Először lássuk a “bitcoin price” kulcsszavakra tett kereséseket:

A legtöbb kersés ezekre a kulcsszavakra Afrikában történik, a mennyiségi sorrendben vezet Nigéria, őt követi Ghána, végül Dél-Afrika. Érdekes, hogy Saint Helena aprócska szigete is felkerült a listára, a keresések érzékelhető része ugyanis innen érkezett. Jó eséllyel ez az első alkalom, hogy a helyi lakosok felkerülnek valamivel a világtérképre.

Menjünk tovább, egy másik, gyakori keresőkifejezés, ami az utóbbi hetekben ugrásszerűen nőtt mennyiségében az “Is bitcoin dead” mondatocska, az internet népének jó szokása szerint mondatvégi írásjel nélkül. Itt már szerepet kapnak a fejlett országok is, legalábbis ami a keresési mennyiséget illeti. Az USA, Kanada, Ausztrália vezeti a listát. Lássuk a grafikont:

Nincs itt semmi látnivaló, ahogy itthon is, úgy más országokban is ismét felkapta a Bitcoin témáját a média, hol kárörvendő, hol objektív, néhol szakmai körítéssel. Mindemellett tisztán látszik, hogy a vételi szándékot tükröző keresések még mindig dominálnak az eladási szándékúak felett, így a válasz a nagy kérdésre, miszerint halott-e a bitcoin, a válasz továbbra is: nem.

Így megy ez, ha hozzáfűzni valód van, tedd meg egy kommentben! Ne feledd, a Kripto Akadémia a holnaptól Public Sale ICO-ra készülő Mikron partnereként minden egyes hozzászólásért automatikusan 0,5 mikronnal jutalmaz!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img