Off The Chain: egy kriptopénz kereskedő titkai

spot_img

Az Off The Chain egyike a legszínvonalasabb kriptós podcastoknak. A műsor vendége nemrégiben Travis Kling, egy professzionális kereskdő volt, aki több érdekes dolgot is megosztott a kriptopénz kereskedés világáról. A teljes adást itt is meghallgathatjátok, de kedvcsinálóként kiemeltünk egy rövid részletet is, ami a műsor 38. percének környékén hangzott el.

“Szóval lehet kb. 10 nagyhal. Nem amerikaiak és nincs semmilyen kötődésük az USA-hoz, ezért megtehetnek morálisan megkérdőjelezhető dolgokat is, bár ez az egész szerintem inkább kulturális kérdés. Ha kínai lennék és ott éltem volna egész életemben és úgy tudnám “nyomtatni a pénzt” mint ahogy ők teszik, lehet hogy én is beállnék a sorba, nem tudom.

A lényeg, hogy míg az ázsiai ICO piac szárnyal, a szabályozás miatt USA-é teljesen padlóra került és a forgalom a korábbi töredékére esett vissza. Ezzel szemben Ázsiában jön az XY ICO, összeszednek 40 millió dollárt, aztán fogják ennek bevételnek a 10%-át és tokenekben odaadják egy algoritmikus kereskedőnek és még hozzácsapnak 6 millió dollárt Etherben is. Aztán amint bejutnak egy tőzsdére, megkezdődik a “wash trading” (semleges ügylet).

Ez azt jelenti, hogy több számlát is létrehoznak egy tőzsdén és aztán elkezdik saját maguktól megvenni és maguknak eladni a tokeneket, amitől úgy néz ki, mintha nagy lenne forgalom és sok embert érdekelne az adott kriptopénz.

A wash traderek teljesen uralmuk alatt tartják a piacot és ha kell, szerződésben garantálják neked, hogy mikor milyen árfolyama legyen a coinodnak. Ez a fajta tevékenység ott nem illegális. Az is előfordul, hogy felmennek az adott kirptókkal foglalkozó chat szobákba és ha azt látják, hogy az emberek bizonyos technikai elemzésben használt formációkat vélnek felfedezni a grafikonokon, akkor elkezdik kirajzolni az adott alakzatot, hogy ezzel is egyre több embert csábítsanak be és növeljék a forgalmat.

Hosszútávon ennek nagyon rossz hatása lesz a piacra nézve, a tőzsdéknek viszont szüksége van ezekre az emberekre, mert a forgalom jelentős részét ők biztosítják. CZ ( a Binance igazgatója) is biztosan tud erről.

Ha az XY ICO felkerül egy tőzsdére, akkor a korai befektetők, akik 90%-os bónuszokkal vették meg a tokeneket, azonnal eladnak mindent a rövidtávú profit érdekében. Ha nem lennének a profik, akik ezt a dump-ot felfogják, az árfolyam nullára esne vissza. A wash traderek tulajdonképpen a kripto jelenlegi egyetlen funkcióját biztosítják, ez pedig a spekuláció. Lehetővé teszik, hogy egy likvid piacon fogadj az árfolyamok lehetséges alakulására.”

Szívesen olvasnál ehhez hasonló podcast, vagy videóinterjú ajánlókat?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img