A profik felhagytak a kriptoval – állítja a JPMorgan

spot_img

Miközben a széles kriptovilág megváltóként várja azokat a bizonyos intézményes befektetőket, akik pénzükkel majd felduzzasztják a piacot és utat engednek egy újabb bull runnak, a Kripto Akadémia az ezzel ellentmondó hírekre is figyel:

Pár napja a Bloomberg hasábjain közölte a JPMorgan elemzője, hogy „egyre csekélyebb mértékben vesznek részt a Bitcoin kereskedelmében a pénzügyi intézmények. A fontos mérőszámokban drámai az esés.”

Mik ezek a mérőszámok? A chicagói opciós tőzsdén (CBOE, az ábrán kékkel) az érdeklődés a legalacsonyabb éves szinten van. Látható, hogy harmadannyi értékben mozgatnak Bitcoint a tőzsdén. Fehér vonallal a határidős ügyleteknek otthont adó CFTC grafikonján láthatjuk, hogy az érdkelődés mértéke a márciusi bevezetés időszakára esett vissza.

Az elemző szerint az is sokat mond az intézményes piacról, hogy a napi tranzakciók méretének középértéke egy évvel ezelőtt még 5000 dollár volt, manapság pedig 160 dollárra esett.

A Bloombergnél megszólalt egy kevésbé borúlátó elemző is. Mike McGlone szerint a Bitcoin óriási árcsökkenése eltorzítja az elemzéseket, miközben az érdeklődés épp növekvőben van. Szerinte a CFTC és a CBOE szerződéseinek (opciós ill. határidős szerződések) összessége alapján az év végére még egy történelmi csúcs is befigyelhet.

(Bloomberg)

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img