Cryptopia hack fejlemények

spot_img

A tegnap előtt feltört Cryptopiáról, a legfrissebb hírek szerint 2.5-3.5 millió dollár közötti összeget lophattak el. A támadás még január 13-én történt, a közösségből pedig nagy felháborodást váltott ki, hogy a tőzsde az első 48 órában karbantartásra hivatkozva szüntette be szolgáltatásait és csak később ismerte el az esetet.

A leállás előtt nem sokkal 19 390 Ethereumot utaltak ki az oldalról, amit alighanem a támadó kezdeményezhetett. Ez nagyjából 2.5 millió dollárnak felel meg, amit még 1.2 millió dollárnyi Centrality (CENNZ) is követett. A kevéssé ismert altcoinból 48 millió darabot loptak el.

Az esettel a nemzetközi sajtó is foglalkozott, a CNBC-n például azt fejtegették, hogy ilyen esetekben a tőzsdének kötelessége-e az ügyfelek kártalanítása. Természetesen felelevenítették a Mt.Gox ügyet is. Az egykor a legnagyobb és legmegbízhatóbbnak tartott tőzsdérők 744 408 BTC-t loptak el, amit egy 2 évig tartó medvepiac követett. Valószínűleg a Binance hamarosan megjelenő dex-e kapcsán is előkerül majd a téma, CZ-ék most hétvégére szervezett konferenciáján.

Előrendelhető az új Ledger Nano X tárca

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img