Deloitte: a blokklánc 2019 egyik diszruptív technológiája

spot_img

Az elismert piackutató szervezet, a Deloitte alig három napja megjelent munkájában a blokklánc technológiát 2019 egyik legfontosabb diszruptív megoldásaként jelöli meg. A “diszruptív” divatos kifejezés az utóbbi években, kezdetben még csupán a közösségi gazdaság (sharing economy) kapta meg a megtisztelő jelzőt, ma már szinte minden üzleti modellre és technológiára ráaggatjuk, ami azzal kecsegtet, hogy felkavarhatja az állóvizet egy (jelentős) piacon.

Az Uber, az Airbnb és számos egyéb innovatív modell után természetesen a kriptopénzek és legfőképp maga a blokklánc technológia is diszruptív kell hogy legyen, különösen az utóbbi. Hiszen a zeneipartól kezdve a szállítmányozáson át egészen ez egészségügyig számtalan olyan terület van, melyen komoly változást hozhat az eredetileg a Bitcoin rendszerét adó technológia.

Az anyag 25 alkalommal említi a blockchain kifejezést, majd hozzáteszi, hogy 2021 során már 9,7 milliárd dollárt fog költeni a világ a technológiára. Az azt követő évben, 2022-ben további növekedést prognosztizálnak, egészen 11,7 millárd dollárt fordítunk majd a megoldásra. Kiemelik, hogy a blokklánc olyan a piacok számára, mint amilyen az internet volt (és lett) a kommunikáció területén.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img