New Yorkban a hagyományos ATM is kínál bitcoint

spot_img

A nagy Alma lakói a klasszikus ATM-ek és bankkártyáik használatával is vásárolhatnak már bitcoin-t, legalábbis minden előkészület adott ehhez. A LibertyX névre keresztelt cég, aki a szolgáltatás mögött áll megkapta a szükséges engedélyeket a hatóságoktól. Ők az elsők, akik megkapták az engedélyeket, a New York-i pénzügyi szolgáltatások osztályától (New York State Department of Financial Services – NYFDS).

A LibertyX csapatának természetesen szüksége volt egy ATM üzemeltetőre, a Genmega lett a partnerük. Chris Yim, a LibertyX első emberének elmondása szerint öt éve dolgoznak a szolgáltatáson, mostanra értek be a fáradozásaik. Ez nem csupán a vásárlóknak, érdeklődőknek jó hír, a kereskedők és az ATM üzemeltetők is jól járnak a lépéssel.

A kriptopénzek iránt érdeklődő új belpők mellett a kripto “fanatikusok” is üdvözlik az újdonságot, hiszen ezáltal az ő lehetőségeik száma is nő a vásárlásra. Hasonló lépésekkel vehetünk bitcoint, mint ahogy azt az ATM-ből történő fiat felvétel során megszokhattuk, a végeredmény azonban nem készpénz lesz, hanem némi kriptopénz a tárcánkban.

Az ATM üzemeltetők bevételei előreláthatólag nőnek majd, hiszen nő a forgalom, a várakozások szerint a személyes jelenlét szükségessége miatt egy-egy ATM helyszíne körül is élénkülhet a forgalom, ami szintén bevételnövelő hatású lehet a helyszínként szolgáló vállalkozások számára. Szép, ám kissé optimista gondolat, óriási keresletnövekedésre lenne szükség ahhoz, hogy kígyózó sorokban várjanak az emberek arra, hogy végre bitcoin-t vehessenek.

A kriptopénz ATM-ek száma folyamatosan növekszik a világban, jelenleg 4229-nél járunk. A legtöbb az USA-van van (2551), a második helyen Kanada áll (707), a harmadik Ausztria (265). Nem csak az elérhető ATM-ek, de a kriptopénz ATM-ek üzemeltetésével foglalkozó cégek száma is nő, így a követező évek során várhatóan ütemesen növekedni fog a vásárlóhelyek száma.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img