Johnny Depp is a “Kripto-Netflix” istállójában

spot_img

Újabb producereket igazolt a TaTaTu, az 575 millió dollárra értékelt szórakoztató platform. Ráadásul három független filmes céggel is megállapodtak nemrégiben, úgy tűnik friss tartalmakban nem lesz hiány a blokklánc alapú rendszerben. Ha mindez nem lenne elég, a tegnap röppent hír szerint nem más, mintsem maga Johnny Depp is szerződést kötött a fiatal startuppal.

Nehéz megítélni, hogy a Jack Sparrow kapitányt és egy sor legendás karaktert megformáló színész mélyrepüléséről, vagy a Netflixre kísértetiesen hasonlító szolgáltatás “magasrepüléséről” van-e szó.

Az mindenesetre bizonyos, hogy az új partnerek között szerepel a filmiparban valóban jól ismert Lakeshore Entertainment, a Kew Media Group, és a FilmFour. Mindez óriási lökést ad a TaTaTu-nak, a kínálata nagyot ugrik mennyiségben és minőségben egyaránt. Több mint 50 új film és TV műsor kerül a portfólióba, olyan színészek és színésznők lesznek láthatóak, mint Scarlett Johansson, Jeff Bridges, Daniel Craig, Tilda Swinton, Tommy Lee Jones, Winona Ryder és sokan mások.

A TaTaTu 2018-ban indult, 575 millió USD-t gyűjtöttek a private sale ICO során. Ezzel a harmadik legnagyobb ICO-t bonyolították eddig a piac történetében, csupán az EOS és a Telegram előzi meg őket. Annak ellenére, hogy ez valóban tekintélyes tőke, még mindig egészen kicsinek számítanak a szórakoztatóiparban.

Az elérhető produkciókkal sem versenyezhetnek egyelőre a Netflix-el, akik csak a Jóbarátok jogaiért évi százmillió dollárt fizetnek. Bár tény és való, a mostani bővítéseknek köszönhetően ez nagyot változhat. Fontos az üzleti modell, a TaTaTu nem VOD (Video-On-Demand) rendszer, hanem AVOD (Advertisement-Video-On-Demand), ennek lényege, hogy a felhasználóknak nem kell előfizetési díjat fizetniük.

Sőt, a rendszer tokenjét, TTU-t kapnak azok, akik tartalmat fogyasztanak a platformon, illetve ajánlják barátaiknak a rendszer használatát. Ezzel ösztönözve az embereket arra, hogy rendszeresen használják a szolgáltatást.

Szépséghibája a dolognak, hogy a rendszer még el sem indult, azt azonban már megtudhattuk a tesztelési kísérletünk során, hogy Magyarországon eleve nem érhető el. TTU tokennel vásárolhatnak hirdetési helyeket az érdeklődők, a bevétel megoszlik a felhasználók és a tartalomszolgáltatók között. A tokeneket a TaTaTu e-commerce webshopjában költhetjük majd el vagy eladhatjuk a szabad piacon, például azoknak, akik hirdetni szeretnének.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img