6 kripto cég szerepel a Forbes 2019-es fintech listáján

spot_img

A média egyik fontos újítása volt az elmúlt évtizedekben a különböző listák megjelentetése, a “tíz dolog, amit meg kell tenned 40 előtt” és az “5 dolog, ami könyebbé teszi a szakítást” típusú listák óriási népszerűségnek örvendenek. Nincs ez másképp a pénzügyi világban sem, ott azonban (többnyire) nem hasznos tippek, hanem valamilyen szempontrendszer szerint összállított, többé-kevésbé tényszerű listák érnek el komoly sikereket.

Népszerűek itthon is hosszú évek óta a 100 leggazdagabb, 150 leggazdagabb magyart, a legbefolyásosabbakat sorakoztató listák és egyebek. A műfaj legsikeresebb versenyzője a Forbes, hosszú évtizedek óta készítenek listákat az USA és persze a világ leggazdagabbjairól.

Persze dedikált listák is készülnek a legsikeresebb nőkről, és sok egyébről is, egyre kisebb és kisebb célterületek kapnak önálló listát. Az év legfontosabb fintech cégeit bemutató lista is évek óta elkészül, a 2019-es év kapcsán írott anyagban nem egy, nem két, hanem egyenesen hat kriptopénz vagy blokklánc kötődésű cég is szerepel. Lássuk, kik kaptak helyet az ötven céget felvonultató listán:

  • Ripple
  • Coinbase
  • Circle
  • Gemini
  • Bitfury
  • Axoni

Az Axoni és a Bitfury talán kevésbé ismert, a Winklevoss ikrek nevével fémjelzett Gemini kriptotőzsdéve viszont bizonyára sokan találkoztak már. A Circle a Kripto Akadémián is gyakran emlegetett szereplő, a Coinbase és a Ripple pedig bizonyára nem igényel bemutatást.

A beszámolók szerint a Ripple szerepeltetése volt a legkönnyebb döntés, hiszen a banki- és pénzügyi szolgáltatóknak készült blokklánc technológia látványos sikereket ért el 2018 során. Már 40 országban vannak jelen, a RippleNet jelenleg több mint 100 partnert szolgál ki.

A nyolc milliárd dollárra értékelt Coinbase a piac általános rossz hangulata, a korábbiakhoz képest alacsony árfolyamok ellenére is felkerült a listára, nem véletlenül, hiszen az egész terület legnagyobb értékű cégéről van szó.

Az értékelés nem csak a nemrég kapott 300 millió dollárnyi, újabb kockázati tőke befektetésnek köszönhető, számos új termékkel állt elő a cég 2018 során. Ezek között van a kripto-kripto kereskedési párok bevezetése a korábban csak kriptopénzváltóként funkcionáló platformon, újabb altcoinok szerepeltetése, a PayPal kiutalás lehetősége is többek között.

8 millió ügyfelet szolgál ki 175 országból a Goldman Sachs egyik befektetése a Circle, ők sem véletlenül kerültek fel a Forbes listájára. Fontos termékük a nemzetközi utalásokat segítő Circle Pay, a Poloniex kriptotőzsde más termékek, szolgáltatások mellett.

A cég ügyfelei 75 milliárd dollár értékű tranzakciókat hajtottak végre 2018 során, emellett 24 milliárd dollár értékű BTC és egyéb kriptopénz kereskedés zajlott a kriptotőzsdéjén.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img