7000 dollár körülre jósolják a Bitcoin 2019-es árfolyamát

spot_img

Fintech szakértőket kérdezett meg a Finder ausztráliai pénzügyi portál arról, hogyan a 2019-es évben hogyan fog teljesíteni a Bitcoin árfolyama.

Ben Ritchie, a Digital Capital Management befektetési vállalat operatív igazgatója volt a legpozitívabb, ő maga év végére 9500 dollárra lőtte be a Bitcoin várható árát. Hozzátette, hogy bízik a Bakkt és a Fidelity sikeres piacra lépésében, de nem vár túl sok beáramló pénzt az intézményes befektetőktől. Meghatározó tényezőnek jelölte meg a hagyományos piac, azon belül is az S&P alakulását és azt, hogy a többi kriptopénz ára mennyire fog függeni a Bitcoinétól, mennyire sikerül vagy nem sikerül függetlenedni tőle.

A maradék öt fintech szakértővel együtt átlagosan 7000 amerikai dollár alá lőtték be a Bitcoin év végi árát. Bár a csúcshoz messze van, de a jelenlegi 3300-3400 dolláros árhoz képest ez már egy 84%-os emelkedés lenne és a bátrabbak számára jó vételi pontnak tűnhet a jelenlegi ár.

Régóta téma az intézményes befektetők belépése a piacra, a kriptós közösség szerint a beáramló pénzek óriásit tudnának dobni a kriptopénzek árfolyamán. Erre azonban egyre kevesebb esélyt látunk nem csak mi, de a különböző szakértők is, mint Peter Smith vagy Mike Novogratz. Jelenleg úgy tűnik, sem a bankok, sem a befektetési alapok nem akarnak hozzányúlni a kriptopénzekhez, nem csak a biztonság és a használhatóság, de a technikai nehézségek és a magas kockázat, valamint az egy éve tartó medvepiac is egyre többeket eltántorít.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img