Saját kriptopénzt bocsát ki az Egyesült Államok legnagyobb bankja

spot_img

Az Egyesült Államok legnagyobb bankja, a J.P. Morgan Chase saját kriptopénzt fog kibocsátani. A pénzintézet naponta 6000 milliárd dollár értékben bonyolít tranzakciókat ügyfelei számára, aminek egy részét néhány hónap múlva már a JPM Coin-nak nevezett digitális tokenek formájában hajthatják végre.

A bank szakemberei jelenleg három lehetséges alkalmazási területet vizsgálnak.

Az elsőben a globális nagyvállalatok bankközi (SWIFT) utalásait váltanák ki a JPM Coin segítségével, a másodikban a nagybefektetőket céloznák és a különböző értékpapírok adásvételét tennék hatékonyabbá, a harmadikban pedig szintén a nagyvállalatok által bankfiókokban letétbe helyezett likvid pénzt (például a dolgozók bérére félretett összegeket) helyettesítenék ezzel.

“A globális cégek számláin ide-oda áramlik a pénz és nem garantálható, hogy egy bankfiók állandóan rendelkezzen azokkal az összegekkel, amire egy ilyen vállalatnak éppen szüksége van. Emiatt gyakoriak a bankközi utalások, a tranzakciós költségek pedig jelentős kiadásokkal terhelik meg ügyfeleinket. A digitális tokenek használata kiválthatja ezt a folyamatot.”

A JPM, az Egyesült Államok 500 legnagyobb bevétellel rendelkező cége közül mintegy 400 számláit kezeli. Mint a projektért felelős igazgató elmondta:

“A világ legnagyobb cégei és bankjai az ügyfeleink. Ha tudnánk, hogy rajtuk kívül senki sem nem használja majd a megoldásunkat, az sem tartana vissza minket.”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img