BRÉKING: A Samsung Galaxy S10 gyári kripto támogatással érkezik

spot_img

A dél-koreai mobil óriás néhány órája bemutatta régóta várt, Galaxy S10 névre keresztelt modelljét, a kriptopiac számára fontos bejelentés lehetőségét tartogatta a régóta várt esemény. Nem okozott csalódást a Samsung, bizony “beépített”, azaz gyári kriptopénz támogatással érkezik a csúcsmodell.

Integrált, “Samsung Knox” fantázianevű eszközről van szó, mely hardveres biztonságot nyújt privát kulcsok tárolásához, ezzel blokklánc alkalmazások lesznek használhatóak a telefonnal, minden bizonnyal kriptopénzekről van szó. Az eszköz szoftverén keresztül érhetjük ezt el, így gyakorlatilag bárki, aki vásárol egy S10 telefont, egyben egy fizikai tárcát (hardware wallet) is vesz egyben.

Az azonban egyelőre nem világos, hogy a telefon egy komplett tárcát tartalmaz-e, vagy “csak” privát kulcsok tárolásának lehetőségét, melyre például bitcoin tárcát lehet fejleszteni. Egy korábban kiszivárgott fotón natív tárca is látható volt, az akkori értesülések szerint csak ethereum kezelésére, azonban bitcoin logó is látható a képeken.

Nem a Samsung az első mobilgyártó, aki a kriptopénzek piaca felé nyit, a HTC már korábban rendelkezett egy modellel, mely hasonló funkciókkal volt ellátva. A Samsung viszont a mainstream piac egyik meghatározó szereplője, ezzel a lépéssel más domináns gyártókat is arra ösztökélhet, hogy mérlegeljék a kriptopénz tárca integrálásának lehetőségét.

Komoly lépésről van szó a kriptopénz piac számára, az elterjedést nagyban segítheti a mai bejelentés. Csodát azonban ettől sem várunk, egy újabb lépésről van szó a széleskörű elterjedés, a hétköznapi kriptopénz használat felé vezető hosszú úton.

Más újdonságokat is bemutatott ma a cég, többek között a Galaxy Fold elnevezésű, korszakalkotónak szánt, mind angolul, mind magyarul nehezen definiálható fejlesztését, egy összecsukható és széthajtható tabletet, mely egyben telefonként is funkcionál.

Arra kérjük olvasóinkat, hogy segítsenek magyar, vagy akár angol nevet találni ennek a terméknek, a telephone és a tablet szavak keresztezéséből néhány éve már megszületett a “phablet”, azonban ez a kifejezés szokatlanul nagy telefonokra utalt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img