Az egymillió dolláros bitcoin hosszú története

spot_img

Van valami különleges az egymillió dolláros bitcoin gondolatában. Mindannyian szeretjük a kerek számokat, különösen akkor, ha azok jó nagyok. Persze 2019 első negyedévében még a tízezer dolláros árfolyam ismételt elérése is szinte álomszerűnek tűnik, ennek ellenére sokan vannak, akik mélyen hisznek abban, hogy a legismertebb kriptopénz elérhet közel háromszázmillió forintot.

Az “egymillió dolláros klub” egyik legújabb tagja nem más, mint az IBM blokklánc és digitális valuták részlegének vezetője, Jesse Lund. Szerinte év végére az 5000 dollár reális, ám a hosszútávú növekedési pálya több nagyságrenddel meg fogja haladni ezt az értéket.

Egy másik elemző, Rick Falkvinge szerint a bitcoin könnyedén magához vonzhatja a globális, befektetésre váró tőke egy, de akár tíz százalékát is. Ennek megfelelően 600 milliárd és 6 ezer milliárd dollár közötti tartományba kerülhet a BTC tőkeértéke (market cap), az alsó határértéken 100 000, a felső határértéken 1 000 000 dollár árat elérve.

A Xapo névre keresztelt kriptopénz szolgáltató vezetője, Wences Casares úgy látja, hogy az egymillió dolláros BTC árfolyam bekövetkezte “valószínűbb, mint ennek ellenkezője”, sőt, “több mint 50%” esélyét látja a ma még elképzelhetetlen – egyeseknek mégis elképzelhető – értéknek. A Bitcoin.com fórumán bővebben is kifejtette gondolatait:

“Nehéz megmondani, hogy hány ember rendelkezik bitcoinnal, nagyjából 13-15 millióról lehet szó. Ha a bitcoin sikeres lesz, tíz- és százmilliók használják majd, előbb vagy utóbb akár több milliárd ember. Ez csak akkor lesz lehetséges (pontosabban ennek egyenes következménye lesz -szerk.), ha több nagyságrenddel nő az értéke, akár egészen egymillió dollárig.”

A kriptopénzek piacán dolgozó vállalkozók, multinacionális vállalatok szakemberei és az elemzők mellett a média egyes szereplői is hasonlóan vélekednek, a Bitcoin Kowledge Podcast házigazdája, Trace Mayer szerint az offshore vagyonok összesített értéke harmincezer milliárd dollár, ha ennek csupán egy százaléka “kerülne át” BTC-be, akkor máris 2,8 millió dolláros árnál lehetnénk.

A BTC árfolyamjóslatai kapcsán természetesen nem feledkezhetünk meg a kriptopénzek fenegyerekéről, John McAfee-ról sem. A vírusírtók fejlesztésével világhírűvé vált szakember volt az egyik első – mindenképp a leghangosabb – szószólója a csillagászati BTC árnak, egykor még arra is ígéretet tett, hogy megeszi a nemiszervét, ha 2020-ig nem érjük el az ígért árfolyamot.

Lelkes fejlesztők önálló oldalt is szenteltek McAfee ígéretének, a Bitcoin Price Prediction Tracker segítségével bárki ellenőrizheti, hogy hol kellene járnunk aktuálisan ahhoz, hogy teljesüljön McAfee álma. Jelenleg 39 812 dollárt érne egy BTC, ha teljesülne a merész jóslat, persze fontos kérdés, hogy pontosan mi a matematikai modell, amivel az oldal dolgozik. Dinamikus, ütemes növekedéssel kalkulálnak, úgy tűnik, hogy az eszköz nem veszi figyelembe a kriptopénzekre mindenkor jellemző jelentős volatilitást.

Ha lineáris, egyenletes növekedést várnánk, akkor napi 0,3%-os értéknövekményt kellene látnunk ahhoz, hogy ha nem is 2020 végéig, de öt éven belül megüssük az egymillió dollárt.

A 2017-es nagy felfutás, ha úgy tetszik lufi során ezt a növekedési ütemet többszörösen is sikerült teljesíteni, a 2019-ben eddig látott árfolyamnövekedések is bíztatóak, bár a (napi) korrekció sohasem maradhat el. Végezetül lássuk, hogyan vélekednek a kérdésről a Winklevoss ikrek, a jól ismert Gemini kriptopénztőzsde alapítói:

“Úgy látjuk, hogy a bitcoin jobban teljesít az arany “szerepében”, mint maga az arany, alkalmasabb a feladatra. Ennek megfelelően a bitcoin tőkeértéke idővel meghaladhatja az arany hétezer milliárd dolláros, teljes értékét.”

Ha hiszel abban, hogy a BTC és a kriptopénzek piaca jelentős növekedés előtt áll a következő évek során, ne késlekedj, vásárolj te is, vegyél részt korunk pénzügyi forradalmában, ne maradj le! A Kripto Akadémia az alábbi eszközöket ajánlja BTC és más kriptopénzek vásárlásához, tárolásához és a kereskedéshez:

◆ Ismerkedj meg a Binance-szel, ahol a legnagyobb likviditás és biztonság vár!

◆ Ezen a tőzsdén a shitcoin mennyország vár!

◆ Itt találhatsz olyan ‘kincseket’ melyek potenciális Binance listázás előtt állnak!

◆ Csekkold a Brave böngészőt, mely BAT tokennel jutalmaz ha aktívan használod azt!

◆ Tárold biztonságban kriptopénzed a Ledger Nano S hardver tárcával! Részletes bemutatást megtalálsz róla a videóink közt!

◆ Tanulj a legjobbaktól! Ismerd meg a grafikonok elemzését a tradingview platformja felhasználóitól!

◆ Érdekel a CFD-kkel és ETF-ekkel való kereskedés? Akkor az XTB lesz a kedvenc platformod hozzá!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img