Square Crypto: A Twitter CEO-ja fejest ugrik a blokklánc gazdaságba

spot_img

Jack Dorsey, a Twitter és a Square vezérigazgatója új projektbe vágta a fejszéjét. Pár napja egy álláshirdetésről tweetelt, amiben 3-4 kriptós fejlesztőt és egy dizájnert keresett, hogy Square Crypto névre keresztelt projektjében vegyenek részt, mégpedig úgy, hogy azok bárhonnan dolgozhatnak és kifejezetten neki, a cég legfontosabb emberének tartozzanak majd felelősséggel.

Magáról a Square Crypto-ról még szinte semmit sem tudunk, csak azt, hogy a létező fizetési megoldásaikban valószínűleg beépítik majd a Lightning Network villámgyors és kisösszegű Bitcoin küldés és fogadás lehetőségeit is.

Önmagában a Square egy több termékből álló komplex fizetési megoldásokat kínáló szolgáltatás, aminek mobilappjában már egy ideje vásárolhattak az amerikai ügyfelek (itthon és a legtöbb európai országban egyelőre elérhetetlen) Bitcoint. Így adtak el a tavalyi évben több mint 160 millió dollár értékben a legnagyobb kriptopénzből.

A Square ezen kívül kis- és középvállalkozásnak kínál szoftveres és hardveres megoldásokkal pl. fizetési terminálokat, készletnyilvántartó eszközöket, sales adatelemzéseket, számlázást egyszerűsítő eszközöket és mindent, ami megkönnyítheti egy kereskedő-vállalkozó életét.

Jack Dorsey jó ideje híve a kriptopénzeknek, állítása szerint ezzel a projektel – amire egyelőre évi félmillió dollárt szán, szeretne visszaadni egy kicsit a közösségnek és előremozdítani az ügyet. “Az internet megérdemel egy natív fizetőeszközt!” – mondta a Szilícium-völgy egyik legismertebb arca. A Twitteren dolgozó 4000 és a Square-t fenntartó 2000 alkalmazott mellett a Square Crypto kézi irányításával erre minden lehetősége megadatik, mi pedig figyelni fogjuk, hogy mire jutnak.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img