Buterin: miért fontos az ether ára?

spot_img

Laura Shin – a híres blokkláncokkal foglalkozó podcast, az Unchained műsorvezetőjének vendége volt egy élő fellépésen Vitalik Buterin, az Ethereum egyik alapítója és legismertebb arca. Több dologról is beszélt Buterin, ebből most csak az árfolyamról alkotott gondolataival foglalkozunk, ami azt is jól szemlélteti, hogy milyen „kripto-hírességnek” lenni és mi jár egy 14 milliárd dolláros kísérlet vezetőjének fejében.

„Most nagyon őszinte leszek, mert ez a helyes dolog. Régebben azt hangoztattuk, hogy az Ethereum árfolyama egyáltalán nem számít, amivel kicsit átcsúsztunk a szélsőségek másik végletébe. Az egyik véglet ugyanis csak a lambókról és a pumpokról szólt és mi meg akartuk magunkat különböztetni tőlük.”

„De azért is csináltuk ezt, mert a jogi kockázatainkat igyekeztük a minimálisra csökkenteni, azzal, hogy a projektet szándékosan valami távolinak állítottuk be attól, amiről tudtuk, hogy egyszer pénzügyi szabályozás alá esik majd.”

„Persze ha azt állítod, hogy az ár semmit sem számít, azon nyilván keresztül látnak [a hatóságok].”

„Azt elmondhatom, hogy miért jobb, ha magasabb az ár, mint az alacsony: a biztonság miatt. Ha az ár nulla, a hálózat nem lehet biztonságos, ez a PoW és PoS rendszerekre is igaz. Az ökoszisztéma több szereplője, sok projekt is rengeteg kriptopénzt tart magánál és ha az ár magas, nekik is több pénzük van véghez vinni a terveiket.”

(cryptoglobe)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img