Kriptopénz szakértői pozíciót hirdetett meg a SEC

spot_img

Balage kolléga hívta fel figyelmünket egy izgalmas álláshirdetésre a minap, no nem azért, mert bármelyikünk is munkát keresne éppen. Azért, mert nem más a munkaadó, mint a kriptopénzek piacán (és úgy átlalában minden piacon, ahol pénzről van szó) oly sokat emlegetett SEC közzétett egy hirdetést, melyben a kriptopénzekhez értő munkatársat keresnek. Full-time munkáról van szó, úgy tűnik nem lehet csak úgy, félgőzzel csinálni a dolgot.

A fizetés kapcsán nem volt szűkmarkú az állami szervezet, évi 144,850 és 238,787 dollár között kereshetünk, ez azt jelenti, hogy legrosszabb esetben is több mint 41 millió forintot vihetünk haza évente, gyors fejszámolás után kiderült, hogy ez havi 3,4 milliós bért jelent. Nem is rossz ahhoz képest, hogy a közszférában kell dolgoznunk, sőt, ez “nem is rossz” bármihez képest is, egy rendkívül magas fizetésről van szó.

Ennek meg felelően ez nem egy junior pozíció, a feladatok sokrétűek és összetettek:

  • a kereskedés és piaci folyamatok a kriptopénzek kapcsán divízió vezetése
  • átfogó terv készítése a csapat munkájának összehangolásán keresztül a terület szabályozására, más divízióvezetőkkel való egyeztetés
  • kapcsolattartás az USA és a nemzetközi tér más szabályozó szerveivel, a piaci szereplőkkel és a publikummal (utóbbi a médiára is utalhat)
  • a kriptopénzek és a hozzájuk kapcsolódó tevékenységek magas szintű ismerete
  • a SEC Fintech munkacsoportja előtt a divízió képviselete

Dióhéjban ennyi, de a lista ezzel még nem ér véget, üres mondatok nélkül is szép, terebélyes feladatkörről van szó. Az utazás “lehetséges”, a fentiek fényében viszont egészen biztos, hogy rendszeres utazással járó munkáról van szó. Amerikai állampolgároknak szól a felhívás, de akik éppen az állampolgárságuk megszerzésén dolgozank, azok is bátran jelentkezhetnek.

A próbaidő nem kevesebb, mint két év, a jelentkezőket a szigorú leírás szerint még akár drogtesztre is küldhetik. Az iskolázottságot illető kritériumok mélyebben nem részletezi a leírás, bár az azért kiderült, hogy jogi végzettségre van szükség. Állami alkalmazottként számos előnyt élvezhetünk, életbiztosítás, látásvizsgálat, fogászati ellátás, “rugalmas” költési keret.

Úgy tűnik tudatosan készül a SEC a kriptopénzek elterjedésére, legalábbis erre utal az, hogy dedikált munkatársat, divíziót szánnak a területnek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img