Just do it: a kriptopénzek piacára készül a Nike

spot_img

Ha van brand, amit mindenki ismer, akkor az a sportcipőiről és általában sportszereiről híres Nike. Azért fontos ez a kitétel, mert mint a közelmúltban oly sokszor, ismét arról van szó, hogy egy cég közelít a kriptopénzek piacához, nincs azonban gyakran példa arra, hogy egy ennyire nagy névről legyen szó.

Történt ugyanis, hogy a Nike a múlt héten benyújtott egy szabadalmi igényt, ebből egyértelműen kirajzolódik, hogy mire készül, annak ellenére is, hogy egyelőre nem minden részlet tisztázott. Úgy tűnik, egy e-commerce platform kialakításáról lesz szó, kifejezetten kriptopénz fókusszal.

A 170 országban jelen lévő céggel kevesen versenyezhetnek ami az úgynevezett “brand-recognition”-t, vagyis a márka ismertségét illeti, évtizedek munkájával érték el a jelenlegi státuszukat a maguk piacán, talán azon is túl. A saját, online kereskedelmi platformon saját kriptopénz kerülhet használatba, ezzel is arra törekedve, hogy a vásárlóik elkötelezettsége tovább növekedjen.

Persze a marketing szempontjain túl a nyers számok dominálnak, a kriptopénz bevezetésétől a Nike azt várja, hogy tovább növekedjenek az online eladásai, különösen a mobil vásárlásokra fókuszálnak, ez a terület 41%-al növekedett az utóbbi időben. Sőt, a mobil eladások már a felét teszik ki a digitális értékesítések egészének.

A brandépítésen és az eladási számokon túl van egy másik fontos szempont, a kereskedelem jelen trendjei közül talán a legfontosabb a perszonalizáció, vagyis a vásárló egyedi, egyéni igényeinek kielégítése. A vásárlási előzmények, ha úgy tetszik “vásárlástörténet” olyasmi, ami a blokklánc segítségével jól nyomonkövethető, személyre szabott ajánlatokat kaphat egy vásárló a szokásai, szűkebb érdeklődése megismerése után.

A Nike egyes boltjaiban már most lehetőség van arra, hogy ne csupán személyre szabott ajánlatokat kapjon a vásárló, de magukat a termékeket is egyéni ízlése szerint alakíthassa.

Visszatérve a benyújtott szabadalmi igényre, a tervezett platform “cryptokicks” néven fog futni, arról egyelőre nincs információ, hogy mikor indul. Azért is van nagy jelentősége a hírnek, mert egy olyan cég, mint a Nike komoly marketing apparátussal dolgozik, a világ legjobb szakemberei segítik felmérni, hogy mi lesz a következő évek trendje.

A Nike mostani lépéséből úgy tűnik, hogy felmérték és jól látják a kriptopénzek és a blokklánc technológia jelentőségét, nem csupán üzleti szempontból, hanem marketing-pszichológiai vonatkozásában is. Amint elindul a platform, tesztelni fogjuk és beszámolunk az első élményeinkről, kövess minket a Discordon, ne maradj le erről sem!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img