Blockchain munkacsoportot hozott létre az Innovációs és Technológiai Minisztérium

spot_img

Május hetedikén került megrendezésre a Blockchain Competence Center szervezésében, számos más meghívott mellett a Blockchain Hungary (Blockchain Magyarország Egyesület) részvételével a Magyarországi Nagyvállalati és Közigazgatási Blockchain konferencia. Az eseményen megjelent Jakab László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium főtanácsadója. A hazai ipar fejlődése szempontjából fontos bejelentést tett:

Az irányítása alatt álló blockchain munkacsoport elkezdte az operatív munkát a technológiai szabályozás megteremtése érdekében. A cél a teljes blockchain ökoszisztéma szabályozási alapjainak lefektetése, jelenleg a “gátló tényezők” vizsgálata zajlik, ebből indul ki a munkacsoport tagjai közötti párbeszéd.

A munkacsoport tagjai: a NAV, a Belügyminisztérium, a Digitális Jólét Program, és az MNB, valamint a Blockchain Competence Center szakmai vezetői, és a Blockchain Hungary. Nincs egy kitüntett “mintaország”, melynek példáját követni kívánják, vannak azonban jó gyakorlatok, fontos cél ezek meghonosítása.

 

A Kripto Akadémia izgatottan várja a fejleményeket, folyamatos kapcsolatban állunk partnerünkkel, a Blockchain Hungary-vel, beszámolunk az újdonságokról!

A Blockchain Hungary-t Kalocsai Kornél elnök képviseli, a szervezeten belül külön team-et hoztak létre a szükséges háttéranyagok elkészítésére. A szakmai anyagok átadásával, az irányelvek meghatározásával járulnak hozzá a közös munkához, már rendelkeznek is egy szabályozásra vonatkozó anyaggal.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img