Tőkeáttétel a Coinbase-en?

spot_img

A Coinbase pénzügyi és nemzetközi ügyekkel foglalkozó igazgatóhelyettese, Emilie Choi volt a TheBlock podcastjának interjúalanya. Az interjú legfontosabb mozzanata az volt, hogy Choi elejtette, hogy már a Coinbase-en belül is felmerült, hogy a következő nagy tettnek a tőkeáttételes kereskedés bevezetésének kellenne lennie. Choi szerint a cégben már elindult a beszélgetés és az első lépések tervezéséről.

A tőkeáttétel lehetővé teszi, hogy a rendelkezésre álló tőkénknél nagyobb pozíciót vegyünk fel. Például egy 5x tőkeáttétel esetén 5x annyi kriptopénzt, részvényt és egyebet vásárolhatunk. Ez pedig azzal is jár, hogy egy 20%-os esésnél az összes pénzünket elveszítjük, de egy 1%-os elmozdulás is 5% hozamot hoz. Vagyis a tőkeáttétel felnagyíthatja a veszteségünket és a nyereségünket is.

Hasonló terveket jelentett be nem olyan régen a Binance is. Choi szerint a piac elég nagy kettejüknek, nincs komoly verseny közöttük, mert mind a ketten más ligában indulnak. A Coinbase a megbízható, licenszelt és törvényes platformként szeretné pozícionálni magát, ezért – Choi elmondása szerint, nem akarja, hogy a felhasználók kaszinózzanak, például 100-szoros tőkeáttéttellel. Az interjú alapján egyelőre az ötszörös tőkeáttét tűnik felső határnak.

A Coinbase ezt is teljesen legálisan szeretné működtetni, ami a szabályozási bizonytalanság miatt az Egyesült Államokban elég nehéz lesz, de folyamatosan dolgozni fognak az ügyön – mondta Emilie Choi.

Tőkeáttétes kereskedéshez az XTB oldalát ajánljuk. A tőkeáttételes CFD kereskedés szignifikáns kockázatot hordoz a tőke elvesztésére vonatkozóan.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img