Érkezik a Square Crypto

spot_img

A Twitter, és a Square ismert, kriptopénz-barát CEO-ja, Jack Dorsey bitcoin-elfogadás bevezetésére készül fizetési platformján. A Square felhasználói, ügyfelei hamarsoan megkapják a lehetőséget, hogy kriptopénzzel, legalábbis a legismertebb kriptopénzzel is fizessenek, ez fontos lépés lehet a terület számára, hiszen a Square több mint kétmillió ügyféllel, azaz potenciális elfogadóhellyel rendelkezik.

Olyannyira előrehaladott a projekt, hogy designereket keres a Square, a feladatuk az lesz, hogy felhasználóbarát bitcoin kezelőfelületeket tervezzenek. Dorsey korábban is hangoztatta már véleményét, miszerint a lehető legegyszerűbb, felhasználónbarát User Interface (UI), azaz kezelői, felhasználói felület lesz a mainstream elterjedés titka.

Ennek megfelelően a most meghirdetett pozíciókra jelentkező designerek a Square Crypto névre keresztelt munkacsoportban fognak dolgozni, Bitcoin fejlesztőkkel együttműködve. Nem Dorsey az egyetlen, aki az egyszerűbb UI-ban látja a tömeges elterjedés kulcsát, sokak szerint számos új fogalommal kell megismerkednie a felhasználóknak, a blokktörténet, privát kulcs, és társaik nehezen követhetőek a többség számára.

A UI mellett óriási jelentősége van a UX-nek, azaz a User Experience-nek is, ez a felhasználói élmény egészére utal, melynek természtesen a felhasználói felület az egyik legmeghatározóbb eleme. A kriptopénzek piaca, és a blokklánc ipar régóta vár arra, hogy komoly UI, és UX szakemberek egyszerűbbé tegyék a mainstream elterjedést a felhasználói élmény megfelelő kialakításán keresztül.

Nem ez az első alkalom, hogy kriptopénz kötődésű pozíciókat hirdet meg a Square, márciusban blokklánc fejlesztőket kerestek.

Figyelemmel kísérjük a Square Crypto fejlődését, csatlakozz Discord csatornánkhoz, ne maradj le erről sem!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img