Még több altcoint fog listázni a Coinbase, de bevételük nem nagyon lehet belőle

spot_img

Két napja jelentette be a Coinbase, hogy nyolc darab új coin bevezetését vizsgálja. Jelenleg is 23 kriptopénzt támogat a legnépszerűbb amerikai váltó és valószínűleg a bejelentett nyolc közül ehhez hozzáadódik még néhány. 

Nem csak az új coinokról tett említést a Coinbase. Sajtóközleményükben kitértek még arra is, hogy a jövőben – az eddigi gyakorlattól kicsit eltérve, sokkal jobban ráfekszenek az altcoinokra. “Azt szeretnénk, ha a jövőben ügyfeleink a forgalomban lévő coinok összesített piaci kapitalizációjának 90%-ához a Coinbase-en keresztül férnének hozzá” – fogalmazott kissé ködösen a Coinbase. 

Annyi biztos, hogy a szigorúnak mondott Digital Asset Framework (digitális eszközök keretrendszere) névre hallgató saját követelményeik sora alapján, tovább folytatják az altcoinok vizsgálatát és beépítését. Persze, ahogy bővítik a kínálatot, úgy lesznek kénytelenek eltekinteni néhány követeleménytől, hiszen az értelmes projekteket mostanábn nagyítóval kell keresni.

Larry Cermak, a theblock kutatója is kritizálta a Coinbase-t, az új listázandó coinokat egyenesen szemétnek nevezte és felhívta a figyelmet, hogy a Coinbase mostanában csorbát szenvedett megítélése még mélyebbre zuhanhat.

Sokan úgy ítélték meg a lépést, hogy a Binance-al szeretne versenyre kelni a Coinbase, azonban a Binance a kripto-kripto tőzsdék ligájában játszik és fiat pénzekkel nagyrészt a tipikusan offshore helyeken elhelyezett, jogilag különálló váltókkal érintkezik. 

A Coinbase komoly rizikónak teszi ki magát, ha neki áll listázni a rengeteg altot – hiszen bármelyikről kiderülhet a közeljövőben, hogy igazából értékpapírként működik és akkor alapos bírságokra számíthat a cég.

Ha a volumenekből indulunk ki, az altcoinok vajmi kevés pénzt hoznak a Coinbase-nek. Szintén Cermak posztolta Twitterre az elmúlt 24 óra Coinbase volumenét. Világos, hogy a legtöbbet a bitcoint veszik, a litecoin talán a feleződés miatt kapott a szokásosnál nagyobb részesedést – lásd a grafikont lejjebb. Az biztos, hogy a volumen 95%-át az öt legnagyobb kriptopénz hozta, a maradék részesedés a fennmaradó 18 coin között oszlik meg.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img